Yalova Emlak Fiyatlari..?

Yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelen bu ilde arsa fiyatları yüzde 300'ü bulan oranlarda arttı.

Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Gebze-İzmir Otoyolu gibi mega projelerle karşı karşıya olan Yalova, yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldi. Özellikle Ortadoğulu yatırımcılar başta Termal İlçesi'nde turizm amaçlı imara açılan toplam bin 700 dönümlük alan olmak üzere kentin çeşitli bölgelerinde yer arayışına girdi. Hal böyle olunca yüzde 60'ı yeşil alana ayrılan kentte arsa fiyatları tavan yaptı ve yer sıkıntısı baş göstermeye başladı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Gebze-İzmir Otoyolu Projesi'yle birlikte Yalova'da arsa ve gayrimenkul sektörünün hareketlendiğini söyledi. Özellikle Ortadoğulu yatırımcıların Termal ilçesinde turizm amaçlı imara açılan toplam bin 700 dönümlük alanda incelemelerde bulunduğunu belirten Özel, "Son dönemlerde kent genelinde arsa fiyatları yüzde 300'ü bulan hayal bile edemeyeceğimiz oranlarda arttı. İki yıl önce Yalova'ya yatırım yapanlar bugün ne kadar doğru bir karar verdiklerini düşünüyor. Ülke genelinden özellikle İstanbullu yatırımcılardan talep alıyoruz. Termal bölgesi ise Ortadoğulu yatırımcıların akınına uğruyor. Bugüne kadar 10'un üzerinde grupla görüşmelerde bulunuldu. Termal'de yeni imara açılan bin 700 dönümlük alan 100'er dönüm halinde verilse bu 17 yeni tesis eder" diye konuştu.


Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım