Turkcell'in Bagimsiz Adaylari

Türkiye dahil 9 ülkede toplam 65 milyon aboneye hizmet veren Turkcell'de yönetim kurulundaki kördüğümü çözmesi beklenen 29 Haziran Genel Kurulu'na sayılı günler kaldı.

İsveç-Finlandiya devletlerinin ortak olduğu TeliaSonera (TS), Rus Alfa (Altimo) ve Çukurova Grubu'nun ikişer üyesine ilave bir bağımsız toplam 7 üyeden müteşekkil mevcut yönetim kurulu iki yıldan beri doğru dürüst karar bile alamıyor. Ruslarla İskandinavların Çukurova'ya karşı ortak hareket etmesi Türkiye'nin stratejik şirketlerinden Turkcell'in pek çok fırsatı kaçırmasına sebebiyet verdi. En son örnek Bulgaristan'da yaşandı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) geçen yıl çıkardığı 'gece yarısı tebliği' ülkeye de zarar veren Turkcell krizini çözmeye matuf bir Ankara müdahalesiydi. Çünkü iki yabancı ortak, şirketin kontrolünü ele geçiremeyince genel kurulları kilitliyor, kendi payını almama pahasına küçük ortaklara temettü dağıtımını veto ediyordu. Bu da Turkcell'i yatırımcılar nezdinde itibarsızlaştırmaktan farksızdı.


Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım