Tanap, Sah Denizi Dogal Gaz Projesi


Azerbeycan ve Turkiye arasında stratejik işbirliğinin seviyesini artıran ve Avrupada enerji alanında soz sahibi olmaya baslayacagımız bir proje hayata gecirilmek üzere imzalandı..

Bu projeyle birlikte Azerbeycan Sah denizinden cıkan dogal gaz Turkiye uzerinden gecerek avrupaya Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden dagıtılacak.. Ayrıca ülkemizde Eskisehir ve Edirneden yurt içine dagıtılacak..

Bu projenin Turkiye ve Azerbeycan'a önemli getirileri olacak.. Öncelikle Rusya'nın istemediği ve Azerbeycana buyuk baskılar yaptıgı bu proje hayata gectiğinde Avrupaya giden dogal gazın yuzde olarak onemli bir kısmı azeri ve türk kontrolunde olacak..

Almanya nın soz sahıbı oldugu bu alanda Turkiye'ninde elinde bulgarıstan ve yunanistan cıkıslarıyla onemli iki koz bulunmus olacak..

Projenin yatırım miktari 7 milyar dolar..

Bu Proje 2018'de hayata gecirilecek..

Logonun Sırrı:

Tanap projesinin logosunuda incelemek gerekırse.. tanap projesinin gececegı duraklara bakarsak baslangıc ve bitiş noktaları arasındaki cizgi yarım dikdortgeni andırıyor..

Projenin logosuda yarım dikdortgenlerin birleşmesinden olusan bir kilit gorunumunde..

Yani Azerbeycan ve Turkiyenin sıkı bir sekilde baglandıgını anlatıyor..

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım