Pronet Satildi

Pronet Guvenlik Sistemleri Satildi..

Avrupa'nın önde gelen girişim sermayesi şirketlerinden Cinven, Türkiye elektronik güvenlik sistemleri sektörü markası Pronet'in çoğunluk hisselerinin satın alınması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.
Pronet'in çoğunluk hisselerinin Turk Ventures Advisory Limited'in (Turkven) danışmanlığını yaptığı Turkish Private Equity Fund I L.P. ve Hollanda Kalkınma Bankası FMO gibi kurumsal yatırımcıların da aralarında bulunduğu ortaklardan alınması konusunda anlaşmaya varıldığı bildirilirken, satış işleminin ilgili kurumların onayına bağlı olarak bu yaz döneminde tamamlanması bekleniyor. Satış işleminin tamamlanmasıyla Pronet'in üst yöneticisi (CEO) olarak görevine devam edecek olan Alex McNutt, yönetim ekibinin liderliğini üstlenecek. Daha önce de, dünyanın en büyük elektronik güvenlik şirketi ADT'nin Avrupa ve Güney Afrika başkanlığını yürütmüş olan McNutt, 2010 yılının Nisan ayından itibaren Pronet'in CEO'su olarak görev yapıyor.

Cinven yöneticisi Yalın Karadoğan, "Türkiye'nin, son dönemde yakaladığı güçlü ve hızlı büyüme de dikkate alındığında, önemli yatırım fırsatları sunduğuna inanıyoruz. Buna ek olarak Pronet'in, Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Asya gibi gelişmekte olan pazarlara açılma fırsatlarını da değerlendirmek istiyoruz.'' ifadelerini kullandı. Cinven'in ortaklarından Guy Davison ise "Ekibimiz, Avrupa'daki alarm pazarı ile ilgili ciddi bir araştırma yürüttü. Bu araştırma sonucunda alanında Avrupa'nın en hızlı büyüyen markası konumunda bulunan Pronet'i uzun izlemeye almıştık.'' değerlendirmesini yaptı.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım