Opet Dogalgaz Satislari

Doğalgaz sıkıntısı Opet'e 80 bin metreküp ek motorin sattırdı. Opet Genel Müdürü Ağca, büyüme tahminini yukarı çektiklerini söylüyor
Yılın ilk çeyreğinde doğalgazda yaşanan sıkıntılar Opet'e yaradı. Gaz sıkıntısı nedeniyle bazı santrallar ikinci yakıt olarak motorine geçince Opet, her zaman sattığının üzerine 80 bin metreküp ekstra motorin sattı. Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca'ya göre bu satış, bu yıl yüzde 7-8 planlanan büyümeyi yüzde 10'a çıkaracak. Bu arada Ağca ipucu vermese de bir-iki aya kadar önemli gelişmeler açıklamaya hazırlandıklarını söyledi. Not düşmek için ben de buraya kaydetmiş olayım. Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, pek bir isteksizdi firmayı anlatmaya. Gelecek muhtemel sorulara da hazırlanmıştı. Önce ilk çeyreği değerlendirip ardından 5 aylık gerçekleşmeleri verdi.

PAZAR PAYINI ARTIRDI
Ağca, pazar payını 10 yıldır büyütmeyi başardıklarını ve paylarını artırmaya devam ettiklerini söyleyerek başladı sohbete. İlk çeyrekte geçen yıla göre satışlarda yüzde 15'lik artış olduğunu kaydeden Ağca, ilk çeyrekteki doğalgaz sıkıntılarının Opet'e nasıl yaradığını şöyle açıkladı: "İlk iki ay doğalgaz alımında sıkıntı olunca bazı santrallar ikinci yakıt olan motorine geçti. Motorin tedariğinin önemli kısmını biz sağlayınca mevcut satışlarımıza 80 bin metreküplük gelir eklendi. Bu nedenle öngörümüzün üzerinde bir pazar payı yakaladık. Ancak onu çıkarsak bile satışlar yine yükselişte. İlk çeyrekte 50 milyon lira civarında kâr, 4 milyar lira kadar ciro var. Mayıs itibarıyla kâr 77 milyon ciro 5.8 milyar lira oldu." Ağca daha önce 2012 cirosunun 15 milyar lira düzeyinde olacağını açıklamıştı. Fiyat durumunun ciroyu belirlemede önemli olduğunu ifade eden Cüneyt Ağca, "Hacimde de yüzde 7-8 büyüme hedefi vardı. İlk çeyrekteki ekstra motorin satışları sayesinde bu yılı yüzde 10 büyümeyle kapatacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım