Lastik ureticisi Brisa Kac Ulkeye ihracat Yapiyor..?

55 ülkeye ihracat gerçekleştiren Brisa, dünyanın en uzak ülkelerinden Avustralya ve Yeni Zelanda'ya da lastik satmaya başladı.

Bu yıl yapılacak 117,5 milyon dolarlık yatırımla İzmit fabrikasında yıllık 12-13 milyon adetlik üretime ulaşacak olan şirket, 15 bin kilometre uzaklıktaki bu iki ülkeye yılda 200 bin civarında ihracat gerçekleştirecek. Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, yılda 2,8 milyon civarında lastik ihraç ettiklerini belirterek, iki yeni pazara civardaki birçok üretici ülkeye rağmen Türkiye'den ürün göndermenin önemine değindi. ABD'deki iş ortaklarından da kendilerine 1,5-2 milyon adetlik bir lastik talebi geldiğini belirten Bayman, iki yıldan beri yüzde 100 kapasite ile çalıştıklarını, kalıcı bir talep olmadığı için bunu yerine getiremediklerini anlattı. Çin'de Şanghay'da da bir ofis kurmaya hazırlandıklarını dile getiren Bayman, İtalya'daki iş ortakları ile de 23 yıldan beri çalıştıklarını ve birlikte Milano'da Lassa dükkanı açtıklarını kaydetti. Bayman, Avrupa'da Lassa bayilerinin sayısının artacağını ifade etti.

Türkiye lastik pazarının bu yıl yüzde 5-6 civarında bir büyüme sergileyeceğini anlatan Bayman, "Biz ise bu yıl çift haneli büyümeyi hedefliyoruz. İç pazarda daha güçlüyüz. Üretimin yüzde 20'si ihracata gidiyor. Bunun da yüzde 75'ini Avrupa ülkelerine gerçekleştiriyoruz. İhracatta yüzde 70 Euro, yüzde 30 dolar gelirimiz var. Bunu eşitlemek istiyoruz. Çünkü bu yıl Euro-dolar paritesi yüzünden sıkıntı yaşadık." dedi. Geçen yıl 9,5 milyon adede yakın üretime imza atan şirket, yeni yatırımın tamamlanması ile birlikte gelecek yıl yüzde 20-25 civarında kapasite artışı gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım