isvicre baseldeki sanat fuari, art basel 2012

İsviçre'nin Basel şehri, sadece orada merkez bankalarının bankası sayılan B.I.S.(Bank for International Settlements)'in bulunması ve tüm dünya bankaları için ortak prensipler sayılan "Basel Prensipleri"nin belirlenmesi nedeniyle değil, sanat faaliyetleri nedeni ile de meşhur. Dünyanın en büyük sanat fuarı sayılan ArtBasel, her yıl Haziran ayında bu şehirde yapılıyor. ArtBasel kuruluşu, kendinden sonra ikinci büyük organizasyon sayılan MiamiArt'ı da bünyesine kattıktan sonra, erişilmesi neredeyse olanaksız büyüklükteki bir organizasyon oldu.
Modern ve çağdaş resimlerin yer aldığı ArtBasel'de her yıl bir kaç milyar dolarlık sanat eseri alınıp satılıyor. Yalnız en son piyasaya çıkan sanat eserlerini değil, Picasso'dan Milo'ya kadar koleksiyoncuların koleksiyonlarına eklemek istedikleri modern sanat eserlerini de burada bulmak mümkün. Doğal olarak, önemli ve pahalı sanat eserleri özel odalarda yapılan pazarlıklarla el değiştiriyor.
ArtBasel'de, bu yıl hiç bir Türk galerisi yer alamadı. Önceki yıllarda bir galerimiz yer alabilmişti. Bu yıl, ArtBasel'e paralel organizasyonlar olan ikinci derecedeki 4 fuardan birinde 2 adet Türk galerisi var. Ana fuar ArtBasel'de sadece dünyanın en önemli modern ve çağdaş resim galerileri yer alabiliyor.


Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım