istanbul alisveris festivali satislari artirdi mi..?

İstanbul Shopping Fest, ilk haftada ciroları yüzde 30-40 oranında artırdı. Festival nedeniyle yabancıların kredi kart harcamalarında yüzde 70 artış bekleniyor


Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Shopping Fest (İSF), ilk haftada ciroları yüzde 30-40 oranında artırdı. İstanbul Shopping Fest Eş Başkanı Mehmet Nane, birinci haftanın olumlu geçtiğini söyledi. Bu süreçte hem okulların kapandığını hem de 'Babalar Günü' yaşandığını belirten Nane, "Cirolarda önemli artışlar yaşadık. Bu artış ortalama yüzde 30-40 aralığında oldu" dedi. Festivalin bu yıl 21 gün süreceğini hatırlatan Nane, "Biz Teknosa olarak bu 21 günlük sürede, geçen yılki 40 günlük festivalde yaptığımız ciroya ulaşacağız" diye konuştu.

Yabancı sayısında artış var
İstanbul Shopping Fest Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz da, "Festival nedeniyle cirolarda önceki aylara göre yüzde 30-40 aralığında bir artış var" dedi. Geçen yıl aynı döneme göre ise birebir mağazalarda yüzde 10-20 ciro artışı yakalandığını kaydeden Yılmaz, "Festival süresince artış aynı şekilde devam edecektir. Düzenlenen eğlence etkinlikleri de bu artışta önemli bir etken teşkil ediyor. Ayrıca geçen bir haftada yabancıların daha fazla alışveriş yaptığını gözlemledik" diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım