il olmanin faydalari, ornek duzce

Düzce Devlet Üniversitesi 6 yaşında. Şimdilerde 11 bin öğrencisi, 739 akademik personeli var. Türkiye'nin bir beldeye (Düzce'nin Konuralp Beldesi'ne) bağlı tek üniversitesi. 10 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksek okulu, 9 meslek lisesi, 6 araştırma merkezi var. 1.600 dönüm yemyeşil kampüs alanında, eğitim binaları yanında sağlık tesisleri, sosyal tesisler, spor ve kültür binaları yapılmış.
Kampüs alanı içinde üniversitenin Araştırma ve Uygulama Hastanesi için yeni bir bina inşa edilmiş. Hastane 270 akademik kadrosu ile yeni kurulan üniversite hastaneleri arasında önlerde yer alıyor. Düzce Üniversitesi 6 yıllık bir üniversite ama Türkiye'de en yüksek bilimsel yayın oranında 7'nci sırada. (Sıra  şöyle: İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü, ODTÜ, Erciyes Üniversitesi, Bilkent, Koç Üniversitesi, Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü ve Düzce Üniversitesi)
İşte bu üniversitenin kütüphanesine, bugüne kadar biriktirdiğim 5 bin dolayında kitabı bağışladım. Düzce Üniversite kütüphanesine kitap bağışı yapan sadece ben değilim. Hürriyet gazetesi Sanat Sayfası Yönetmeni İhsan Yılmaz benden fazla kitap bağışladı.
Geçen salı günü Doğan Hızlan Usta ile birlikte Düzce'ye gittik. Kütüphanede benim ve İhsan Yılmaz'ın kitapları için bölümler ayrılmış. Küçük bir tören ile bizleri onurlandırdılar.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım