D-max ve isuzu Ortakligi

Piyasaya çıktığı 2002 yılından bugüne 2 milyondan fazla satan Isuzu D-Max'in yeni modeli 55 bin lira başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu.
Tanıtım için Isuzu Başkanı Susumu Hosoi İstanbul'a geldi. Otomotiv sektöründeki ilk Türk Japon ortaklığını Anadolu Grubu ile 30 yıl önce kurduklarını belirten Hosoi, "Bugüne kadar büyük başarıların keyfini çıkardık. 30 yıllık başarılı bir birlikteliğimiz var. Bundan sonra da bu birlikteliği sürdüreceğiz." dedi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan 1984 yılında üretime başladıklarını, 1997 yılında ise halka açıldıklarını belirterek, şunları dile getirdi: "Bugüne kadar 125 bin araç ürettik. 11 bin aracı üretip ihraç ettik, ithal ettiklerimizle birlikte sattığımız araç sayısı 160 bine ulaştı. Toplam ciromuz yaklaşık 5,4 milyar dolar. İhracat ciromuz ise 600 milyon dolar. Ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz başarıyı daha da ileri taşımak için çalışıyoruz. Bu çabanın yeni adımlarından biri yeni D-Max."

Isuzu'nun yeniden tasarlayıp piyasaya sunduğu pick up sınıfının en önemli modellerinden biri olan D-Max, Türkiye'de 2,5 lt hacimli 163 beygir gücündeki motorla yollara çıkıyor. Mayıs ayı başında Tayland'da Isuzu bayilerine tanıtılan yeni D-Max'in birinci partideki 55 adedi ilk günde satıldı. Anadolu Isuzu Pazarlama Müdürü Bilge Gündüz, yeni D-Max satışlarının aylık bazda 300 adeti yakalayacağını belirterek, yıllık 3.500 adetlik satış hedeflediklerini söyledi. D-Max'in tüm versiyonlarında 6 hava yastığı, ABS, TCS takviyeli ESC standart olarak yer alıyor. Aracın otomatik vites seçeneği de bulunuyor.


Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım