Arnica Su ile Calisan Elektrikli Supurge Yeni Fabrika Acacak

Su hazneli modelle çıkış yakalayan Arnica, geçen yıl 700 bin adet satış gerçekleştirdi. Bu yıl taleplerin daha da artması üzerine ikinci fabrikanın temellerini attıklarını belirten firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Akın, "Üretimin bir kısmını Mersin'deki fabrikaya kaydıracağız." dedi.
Küçük ev aletleri denince akla gelen ilk iki üründen süpürgede pazar liderliğini kaptırmamakta kararlı görünen Arnica'nın satış rakamları kadar aldığı ödüller de yüzünü güldürüyor. Firma, Avrupa Birliği'nin en önemli ve kapsamlı yeni tasarım yarışması kabul edilen ve bu yıl 140 farklı ülkeden 3.653 projenin katıldığı, toplamda 259 projenin ödüllendirildiği Design Award yarışmasında su filtreli modeli Bora ile Altın Tasarım ödülü aldı.

Firma ismini duyurmaya başladığı andan itibaren ortaklık ve satın alma teklifleriyle de karşılaşıyor. Ancak "İşimize konsantre olduk." diyerek şimdilik herhangi bir ortaklık düşünmediklerini dile getiren Akın, özel ürünlere yoğunlaştıklarını sözlerine ekledi.

Kovadan esinlenerek tasarladık

Arnica Bora'nın tasarımcısı Yasemin Ulukan, su kovasından esinlendiklerini söyledi. Hafifliği ile dikkat çeken Bora'nın su haznesinin karmaşık olmaması nedeniyle tercih edildiğini belirten Ulukan şunları söyledi: "Çalışmaya başladığı anda hava akımı ile otomatik olarak kovayı kilitliyor. Süpürgenin içindeki su seperatörü de hazneden ayrılıp musluk altında yıkanabiliyor."


Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım