Alaattin Kircali inegollu isadamlarini Ortakoy Kervansarayinda Topladi

Rumelili Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, İşadamı Alaattin Kırcalı’nın ev sahipliğinde Ortaköy Kervansarayında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
 
Çok sayıda göçmen işadamının ailesiyle katıldığı kahvaltıda, yemeğin ardından bir konuşma yapan Alaattin Kırcalı, Bursa’da son yapılan divan toplantısında Rumelili işadamlarını İnegöl’e davet ettiğini ve onların da kendisini kırmayarak davetine icabet ettiklerini belirterek kahvaltıya katılanlara teşekkür etti. Ailesinin 38 Bulgaristan göçmeni olduğunu belirten Kırcalı; “Annem de 46 Yunanistan göçmeni. 61 yılından beri babamlar ticaretle uğraşıyorlar. Beton prefabrik altyapı işi ve inşaat işi yapıyoruz ve 1 yıl önce açtığımız İnegöl AVM’nin yap işlet devret modeliyle işletmeciliğini yapıyoruz. Bulunduğumuz mekân da 3 yıl önce restorasyonu gerçekleştirildi. Burayı Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü kafe restaurant olarak ihaleye çıkardı, ancak biz burayı eşimizi dostumuzu ağırlamak için kullanıyoruz. Pazartesi günleri hariç her gün açık ve müze olarak da ziyaretçi kabul ediyor” dedi. Kırcalı, konuşmasının sonunda tekrar katılımcılara teşekkür etti.

TARİHİ MEKÂNLAR RESTORASYONLA GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Kahvaltıya katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Alaattin Kırcalı’ya düzenlenen program için teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “İnegöl Bursa’nın önemli yerlerinden bir tanesi. Belki gözden ırak olan gönülden de ırak gibi bir anlayış var, ama Bursa merkeziyle beraber İnegöl’üyle güzel, İznik’iyle güzel. İnegöl gerçekten sanayi anlamında çok büyük bir şehir. Mobilyayla ilgili ciddi bir altyapısı var. Hakeza tarımla da iç içe bir şehir. Oylat kaplıcalarımızla alakalı da ciddi bir yenileme söz konusu. Bunlarla birlikte İnegöl iyi bir ticaret ve tarih şehri. Şu anda Alaattin Bey’in geçici süre devraldığı kervansaray da bunlardan bir tanesi. Son yıllardaki restorasyon çalışmalarıyla birlikte tarihi mekanlarımız da gün yüzüne çıkmaya başladı” diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım