Mayis'ta Bir Sirket Daha Borsaya Acilacak..


Ar Tarım yüzde 35 hissesini 23-24-25 Mayıs'ta halka arz edeceğini, elde edilecek geliri ise pamuk başta olmak üzere organik tarım ürünleri üretimine yönelik kullanacağını açıkladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, sermayenin 14.45 milyon TL'den 22.5 milyon TL'ye çıkarılmasında artırılan 8.05 milyon TL'lik kısım ortakların rüçhan hakkı kısıtlanarak 1.89 TL'den halka arz edilecek.
Buna göre şirket halka arzdan yaklaşık 15.2 milyon lira gelir elde edecek.
 Halka arz, sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek.
Ar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Arslan, "Halka arz geliri ile birlikte organik tarım faaliyetlerimizi hızlandıracağız. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada gelişen organik tarım pazarında yer almayı hedefliyoruz.
Büyük bir İtalyan şirketi organik pamuğumuza talip oldu. Çocuk giyim ürünlerinde kullanacakları pamuğu bizden satın almak istiyorlar. Halka açılarak elde edeceğimiz gelirle organik tarımın bütünleyici bir parçası olarak hayvancılık sektörüne de girecek,kuracağımız çiftlikte organik et ve süt üretimine de başlayacağız. Türkiye'nin bu büyüklükteki alanda tamamı organik olarak üretim yapan en büyük tarım şirketi olacağız" dedi.
Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.. 
Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmealeri bloga taşır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım