yunanistan hangi adalari satiyor..?

Yunanistan Devlet Malvarlığı Değerlendirme Fonu (HRADF), Rodos Adası'nın merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Afandos'da bir turistik arazinin kullanım hakları için uluslararası ihale açtığını bildirdi.

Toplam 1 milyon 858 bin metrekarelik iki komşu parsel halindeki arazide 1973 yapımı 1 milyon 527 bin metrekarelik bir golf sahası da bulunuyor. Sahile 7 kilometre kıyısı bulunan arazinin turizm amaçlı ya da yerleşim projeleri için değerlendirilebileceği bildirildi.
İhalenin ilk aşamasında, gerekli mali ve hukuki şartları taşıyanların 22 Mayıs 2012 tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor. İkinci aşamada, seçilen yatırımcılar bağlayıcı tekliflerini vermek üzere davet edilecek.
Fon, iki hafta önce de Korfu Adası'nın kuzeydoğu sahillerinde bulunan yaklaşık 500 dönümlük arazinin 100 yıl kadar süre ile kiralanacağını bildirmişti.


'50 mİlyar euro beklİyoruz'
Yunanistan Özelleştirme Ajansı Özelleştirme Programları Koordinatörü Panos Protopsaltis, Yunanistan'ın özelleştirme programından 50 milyar euro'luk gelir beklediklerini belirterek, "Türk iş dünyasının, ilgi göstermesi halinde, enerji, altyapı, emlak ve gayrimenkul geliştirmede daha etkin olacağını düşünüyoruz" dedi.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım