Tokinin Yapacagi Yeni Fakülteler

Erzincan Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Konya Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi, Trakya Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi, Gaziantep Üniversitesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mustafa Kemal Üniversitesinde Teknoloji Fakültesi kurulması, Celal Bayar Üniversitesinde Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi kurulacak.Yapılacak yeni binaların TOKİ'nin inşa edeceği söylentiler arasında..

ÜNİVERSİTELERDE DEĞİŞİM
Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesindeki Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin yerine Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi kurulması kararı alındı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurulacak ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin adı Mühendislik Fakültesi olarak değiştirilecek.

Ayrıca, Karadeniz Teknik Üniversitesinde Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Çukurova Üniversitesinde ise Sivil Havacılık Yüksekokulu, Bartın Üniversitesinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü kurulacak.

Kadir Has Üniversitesinin Fen-Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi adı altında birleştirilecek.

Bu arada, Cumhuriyet Üniversitesindeki Zara Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun adının Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Düzce Üniversitesindeki Yabancı Diller Yüksekokulunun adı Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu olarak değiştirilecek.


Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım