kanal istanbul projesi ne durumda..?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şubat ayında Türkiye'de göreve başlayan Kanada Büyükelçisi John Holmes'u Saraçhane'deki makamında kabul etti.

" İSTANBUL BİR DÜNYA DEĞERİ "
Basına kapalı yapılan görüşme sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " 2005 'te İstanbul'a bir ziyaretleri olmuş ve aradaki farktan bahsettiler. Gelişmeleri takip ettiklerini söylediler. Türkiye ile Kanada arasındaki ilişkileri geliştirme konusunda beraberce adımlar atabileceğimizi konuştuk. İnanıyorum ki İstanbul'da yapmakta olduğumuz yatırımlara Kanadalı işadamları da ilgi duyacaktır " dedi.
Kanada Büyükelçisi John Holmes ise, İstanbul'un herhangi bir tanıtım stratejisine ihtiyacı olmadığını kaydederek, "İstanbul bir dünya değeri " diye konuştu.

İstanbul'un kültürel, tarihi açıdan fantastik bir şehir olduğunu söyleyen Holmes, Kanada Türkiye ilişkilerinin iyi olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Topbaş Holmes'ı aracına kadar geçirdi.

BAŞBAKAN'DAN ' HIZLI BİTİRİN ' TALİMATI
Topbaş, gazetecilerin Kanal İstanbul ile ilgili sorularını yanıtladı.Topbaş, Kanal İstanbul'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı önemli 2023 vizyon projelerinden biri olduğunu kaydetti. Topbaş, " Dünyanın ilgisini çeken bir proje. Sayın Başbakanımız da projenin daha kısa sürede bitirilmesi konusunda çalışmaları başlattı. Sayın Başbakanımız, Sayın Ulaştırma Bakanımız bir değerlendirme yaptı. Şu anda projelendirme çalışmaları yapılmakta. Hızlı bir şekilde de toparlanması isteniyor " dedi.

Başbakan Erdoğan'ın her konuda hedefe hızlı varma gibi bir isteği olduğunu kaydeden Topbaş, " Aynı şekilde üçüncü köprüyle ilgili Sayın bakanımıza verdiği talimat da böyle. Çok kısa sürede tamamlanmasını arzu etmekte. Bunlar İstanbul'a katkı sağlayacak çok önemli projelerdir. Ciddi anlamda da ekonomik bir hareketlilik getirecek Türkiye için de İstanbul için de. Getirileri de oldukça yüksek. Bu çalışmaları yaparken de, bölgenin ekolojisine, su havzalarına, orman alanlarına çok dikkat ederek uygulama yapılacak. Çalışmalar devam ediyor " dedi.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım