interneti kullanarak nasil kazanirim..?

İNTERNETTEN PARA KAZANIN

Internet üzerinden, bilgisayarınızın başından kalkmadan size para kazandıracak yöntemleri ve internetten bulabileceğiniz iş olanaklarını bir araya getirdik.

KOLTUĞUNDAN hiç kalkmadan, internet üzerinden bir şeyler yaparak para kazanma hayali herkesin aklını kurcalamıştır. İnternetten para kazanmak elbette mümkün, ama “yan gelip yatarak para kazanmak” pek mümkün değil. 0 yüzden, internette gördüğünüz ‘‘bir günde 100 $ kazanın” gibi ilanlara kanmayın. Bu yazımızda ne onlardan ne de ‘‘saadet zinciri” modelleriyle gelir elde etmekten bahsediyoruz. Belli bir alanda uzmanlığınız ve boş vaktiniz varsa, bu kapak konumuzdaki onlarca farklı yöntemden biri veya birkaçı mutlaka size hitap edecektir; çünkü gerçek emeğinizin karşılığını alabileceğiniz ve boş vakitlerinizi değerlendirmek için ek iş imkânları bulabileceğiniz site ve servislerden bahsediyoruz.

Çoğu kişi için internetten sabit bir maaş kadar gelir elde etmek mümkün olmayabilir, ama yazımızdaki servisleri kullanarak düzenli işler yapmaya başladığınızda harçlığınızı çıkarabildiğinizi ve kayda değer bir ek gelir elde edebildiğinizi göreceksiniz.

******************************************************************

Fotoğraflarınızı Satın

Profesyonel bir fotoğrafçıysanız, çektiğiniz yüksek kaliteli fotoğrafları stok görsel sitelerinde satarak bunları paraya dönüştürebilirsiniz. Stok fotoğraflar, özellikle yayıncılık alanında kullanılmak üzere tasarımcıların satın alarak yayınlarında kullanabildiği, belli bir konuya yönelik fotoğraflardır. Örneğin PCnet’te gördüğünüz fotoğraf ve illüstrasyonların bir kısmı stok görsel sitelerinden alınmıştır. Böylece uygun maliyetle görsel alan kişi, çekim için fotoğrafçı kiralamak zorunda kalmaz. Satılan fotoğrafların fiyatları birkaç dolarla birkaç yüz dolar arasında değişiyor. Tabii bu siteler kabul edecekleri fotoğrafları çok özenli seçiyor ve çok fazla rakibiniz olduğunu da unutmamak gerekiyor. Genellikle, belli anahtar kelimeleri çok iyi anlatan görseller daha fazla dikkat çekiyor ve para kazandırıyor.

En büyük stok fotoğraf sitelerinden Shut-terstock, fotoğraf başına 0,25 $ ila 28 $ kazanabileceğinizi söylüyor. İStockphoto ise satılan her fotoğrafınızın %15’ini size ödüyor. (Kıdemli üyeler için %45’e kadar çıkıyor.) Stok sitelerinde sadece fotoğraf değil; illüstrasyon, video ve ses dosyası satabileceğinizi de aklınızdan çıkarmayın. Tabii ilk kural, siteye göndereceğiniz tüm malzemelerin gerçekten yüksek kalitede olması.

Stok Fotoğraf Sitelerinden Bazıları:

www.istockphoto.com
www. sh utte rstock. com
tr.fotolia.com
depositphotos.com
www.bigstockphoto.com
www.corbisimages.com
www.dreamstime.com

******************************************************************
Dosya Paylaşarak Kazanın

Dosya paylaşım sitelerini bilirsiniz. Genellikle bir sitede veya forumda gördüğünüz linke tıkladığınızda karşınıza çıkar, sizi bir süre bekletir, güvenlik kodu girmenizi isterler. Bunları aşmanın yolu o servise ücretli üye olmaktır. Belki bilmediğiniz bir şeyse, indirdiğiniz dosyayı yükleyen kişinin bu sayede para kazandığıdır. Piyasada onlarca farklı dosya paylaşım servisi olsa da en fazla 10-15 tanesi popüler ve para kazandırıyor. Bu sitelere üye olarak, çok defa indirileceğini düşündüğünüz dosyalarınızı bunlara yükleyebilirsiniz. Genellikle her indirme için düşük bir gelir (örneğin 1000 indirme için 1-5 $ arası) ve sizin linkiniz üzerinde ücretli üye olan kişiler için de daha yüksek bir gelir elde edersiniz.

Bu servislerden para kazanmanın püf noktası, binlerce kez indirilecek dosyaları yüklemek ve bunları popüler forumlarda paylaşmak. Tabii bunlar genelde korsan film ve müzikler oluyor ama paylaşacak daha pek çok yasal içerik bulabilirsiniz. Bunları paylaştığınız forumlarda dikkat çekici, renkli ama forum kurallarına aykırı olmayan tanıtımlar yapmayı unutmayın. Bu işe günde 1-2 saat ayıranlar ayda birkaç yüz dolar kazanabiliyor.

Popüler dosya paylaşım siteleri:

www.fileserve.com
www.filesonic.com
www.hotfile.com
www.oron.com
www.uploadstation.com

******************************************************************

Blog’unuza İçerik İlanı Alın

Hâlihazırda bir blog sahibiyseniz reklam amaçlı bazı yazılarla (banner değil) da para kazanabilirsiniz. Türkçe blog’lar için bu sistemi Bumerang (http://bumerang. hurriyet.com.tr) uyguluyor. Bumads adlı sistemde, size verilen yazı, resim ve video gibi içerikleri değiştirmeden blog’unuza girmeniz gerekiyor. Bu sayede her bir teklif için 1 lira ile birkaç yüz lira arasında kazanç sağlayabiliyorsunuz, ilk tekliflerinizde kazanç genellikle düşük oluyor ama blog’unuzun kalitesi ve geçmişte yayımladığınız tekliflere bağlı olarak giderek artıyor. Tabii bu sistemde blog’unuz editör incelemesinden geçtiği için yeni kurulmuş veya alıntı içeriklerden oluşmuş blog’lar sisteme kabul edilmiyor.

Bumads bu işi sistematik olarak yapıyor ama çeşitli Türkçe webmaster forumlarında, sitesini veya ürününü tanıtmak amacıyla blog yazısı yazacak kişiler arayan üyeleri de rahatlıkla bulabilirsiniz. Genellikle yazı başına 5-10 TL civarında teklifler sunuluyor. Aynı zamanda, bu tip forumlara siz de ilan vererek kendi sitenize/blog’unuza makale alabileceğinizi belirtebilirsiniz.

Webmaster forumlarından bazıları:

www.r10.net
forum.iyinet.com
www.webmastersitesi.com

http://zone.org

******************************************************************

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım