Kosgeb'in Girişimcilik Desteğiyle İhracatçı Oldu


20 yıl farklı firmalarda yöneticilik yapan Abdulkadir Yörükoğlu, KOSGEB'in girişimci destekleriyle artık kendi işinin patronu. İşkur'un kurslarına katıldıktan sonra KOSGEB desteğiyle şirketini kuran Yörükoğlu, "8 aydır faaliyet gösteriyoruz. Dört ülkeye makine gönderdik. Aynı ürünü yurtdışından yüzde 30 daha ucuza ürettiğimiz için tercih ediliyoruz." dedi.Reel sektöre yeni girişimci kazandırmak için verilen destekler etkisini gösterdi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) girişimci destek programları sekiz ay önce kurulan bir işletmeyi ihracatçı yaptı. Abdulkadir Yörükoğlu tarafından kurulan Maybesan Makine Sanayii Almanya, Cezayir, Rusya, Irak'a beton santrali ekipmanları ihraç ediyor. Türkiye'nin yurtdışına bağımlı olduğu beton karıştırıcı makinesinin üretimini yaptıklarını belirten Yörükoğlu, sekiz aydır faaliyet gösterdiklerini söyledi. Tüm malzemenin yüzde 80'inin yerli üretildiğini aktaran Yörükoğlu, 40 bin Euro'ya ithal edilen bu ürünlerin 30 bin Euro'ya imal edildiğini kaydetti. Maybesan firması beton karıştırıcı makinesi üretiminin yanı sıra yurtdışından gelen makinelere de yedek parça hizmeti sunuyor. Firmanın makine ihracatı hedefinde öncelik komşu ve çevre ülkeler olarak yer alıyor. Türkiye'de bin 200 hazır beton tesisi bulunuyor. Kuzey Afrika, Orta Asya ve Doğu Bloku ülkeleri ile birlikte bu sayı 10 bini buluyor.

20 yıl farklı firmaların makine imalat sektöründe yöneticilik yaptığını aktaran Yörükoğlu, KOSGEB'in girişimci desteklerinin kendi işini kurmasında önemli olduğuna dikkat çekti. İşkur'un kurslarına bir ay katıldıktan sonra KOSGEB Girişimcilik Desteği Programı'na başvurduğunu aktaran Yörükoğlu, "20 yıl çeşitli sektörlerde çalıştıktan sonra Aralık 2010'da istifa edip ayrıldım. Duydum ki KOSGEB kredi desteği veriyor hemen onların kapısını çaldım. Sadece bir iki ay OSTİM ve İvedik Organize Sanayi'de yer aradık. Yetişmiş eleman bulma sıkıntım da vardı ancak bildiğim işi yapmaya kararlıydım. Sekiz aydır faaliyet gösteriyoruz. Şimdilik dört ülkeye makine gönderdik. Yeni siparişler var. Yurtdışından gelenden yüzde 30 daha ucuza aynı kalitede üretim yaptığımız için tercih ediliyoruz." dedi.

Abdulkadir Yörükoğlu tarafından geçen yıl kurulan ve kısa sürede önemli başarılar elde eden Maybesan, beton karıştırıcı mikseri alanında İtalyan firmalar ile yarışıyor. Talep olmasına rağmen kısıtlı sermaye ile işe başlanıldığı için tam anlamıyla rekabet edemediklerini aktaran Yörükoğlu, "İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar bizim ürettiğimiz makinelerin kalitesini gördü. Yedek parça sorununu da çözüyoruz. Hedefimiz büyük, beton karıştırıcı teknolojileri sektöründe dünyanın sayılı firmaları arasına girmeyi hedefliyoruz. Sadece bu işe odaklandık. İtalya'daki rakiplerimizi de yakından takip ediyoruz. İç piyasaya da mal veriyoruz ancak ağırlığımız yurtdışına." diye konuştu. Sektördeki son kullanıcıların sıkıntılarını bildiklerini ifade eden Yörükoğlu, bu alandaki dışa bağımlılığın azaltılmasına da katkı sağladıklarını ifade etti. Maybesan firması tarafından üretilen beton karıştırıcı makineleri baraj inşaatının yanı sıra gökdelen gibi yüksek binaların yapımında da sıkça kullanılıyor.

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım