Facebookta En fazla Begenilen Türk Markalar

Markaların Facebook üzerinde etkin olma çabaları Facebook kullanan herkes tarafından görülmekte. Peki, bu çabaların cevabını en optimize şekilde alan şirketler hangileri?

SocialBakers‘tan aldığımız istatistiki bilgilere göre Türkiye’de Facebook üzerinde en fazla hayrana sahip olan ticari marka AVEA iken bunu 2.likle Turkcell’in takip etmesi GSM şirketlerinin Facebook’u bu kanalla sosyal medyayı ne kadar etkin kullandıklarını görebilmekteyiz.

Türkiye’de en fazla beğenilen 5 sayfa içerisinde 4′ünün telekominikasyon markası olması ile ayrıca dikkat çekici. Listede 2.likte bulunan Turkcell’in 5.likteki kendi ürünü olan gnctrkcll ile yarışması ile bu şirketin Facebook hakkında ne kadar doğru stratejilere sahip olduğunu göstermekte.

Banka kategorisinde ise Garanti Bankası ve Akbank’ın ilk 20 içerisinde olması bankacılık sektörünün de Facebook ile ne kadar içli dışlı olduğunu gösterirken Volkswagen, Fiat ve Renault’un içinde bulundukları otomotiv sektörü de kendini bu alanda kanıtlamaya çalışmakta.

İsterseniz lafı fazla uzatmadan Türkiye içerisinde Facebook’ta en fazla hayran sayısına sahip olan 20 şirkete bir göz atalım:


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım