Bebka Projelerinde En Fazla Başvuru Kime Ait..?


20 Eylül 2011 tarihinde ilan edilen Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2011 yılı Mali Destek Programları proje başvuruları, önceki gün sona erdi. Üç başlıkta hazırlanan proje teklif çağrılarına İnegöl’deki kurum ve kuruluşlardan yoğun ilgi olduğu öğrenilirken, Bursa’dan teslim edilen 176 adet projenin 28’inin İnegöl’den gönderildiği bildirildi.

Sürdürülebilir kalkınma anlayışını hayata geçirmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2011 yılı mali destek programları proje başvurusu sona erdi. Çevre-Enerji, Ar-Ge Yenilikçilik ve Sosyal Kalkınma olmak üzere üç başlıkta hazırlanan proje teklif çağrılarına İnegöl’deki ve bölgedeki kurum ve kuruluşlardan yoğun ilgi oldu. 2011 yılı Mali Destek Programlarına Bursa’dan 241, Eskişehir’den 91 ve Bilecik’ten 36 olmak üzere toplam 368 proje başvurusu yapıldı.

İNEGÖL 28 PROJE İLE EN ÇOK PROJE TESLİM EDEN İLÇE
Konu ile alakalı BEBKA’nın resmi internet sitesinden bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi, “Projelerin 161 adedi Ar-Ge ve Yenilikçilik programı, 111 adedi Çevre ve Enerji programı ve 96 adedi de Sosyal Kalkınma Programı için teslim edildi. Toplam 368 projenin 167 adedi kar amacı gütmeyen kuruluşlardan (kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları vb), 201 adedi KOBİ’lerden geldi. Projelerin %75’i son başvuru tarihi olan 15 Aralık 2011’de teslim edilirken projelerin teslimi saat 17.00 itibarıyla noter huzurunda sona erdirildi. Bu yıl ilk defa yapılan uygulama ile Eskişehir ve Bilecik Yatırım Destek Ofisleri’nden de proje kabul edildi. Bursa’dan teslim edilen projelerin 176 adedinin merkezden geldiğini 65 adedi ise ilçelerden geldi. İnegöl 28 proje ile en çok proje teslim eden ilçe olurken, Karacabey ve Mustafakemalpaşa 8’er proje ile İnegöl’ü takip etti.”



Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım