Zeytinyağı Sektoru, 2012 Hedefleri

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK), zeytinyağının daha geniş bir kitle tarafından tanınıp, kişi başı tüketiminin artırılması için ülke çapında ‘milli seferberlik’ başlatacak.


Konseyin hedefi halen 2 litre olan kişibaşı zeytinyağı tüketimini 2015’te 3.5 litreye çıkarmak.
Bu konuda TOBB ile birlikte hareket edecek olan konsey, UZZK Kalite Kontrol Programı çerçevesinde tüketici güvenliği için ‘beyaz liste’ uygulamasına geçti. ‘Beyaz liste’ye Türkiye’nin önde gelen zeytinyağı üreticilerinin yanı sıra butik üreticiler de girdi.
UZZK Başkanı Dr. Mustafa Tan, ‘Zeytin ve Zeytinyağı ile Bir İstanbul Günü’ adlı etkinlikte yaptığı sunumda Türkiye’de dikili 170 milyon zeytin ağacı sayısını iki katına çıkaracaklarını belirterek şunları dile getirdi:
“Zeytinyağının kamuoyuna tanıtılması ve iç tüketimin arttırılması için milli seferberlik başlatıyoruz. 6 yıl önce kişi başına zeytinyağı tüketimi 800 gramdı. Bugün 2 litreye çıktık. Hedefimiz sağlık ve lezzet kaynağı zeytinyağının tüketimini 2015’te 3.5 litreye çıkarmak. Zeytinyağını etkin bir şekilde tanıtmak için heyetler oluşturacağız.”
Tan, zeytinyağında kaliteyi ön plana çıkarıp hem kaliteyi benimseyen firmaları hem de tüketicileri korumak için ‘UZZK Kalite Kontrol Programı’ başlattıklarını ve tüketici güvenliği için de ‘beyaz liste’ oluşturduklarını belirtti.
Ayakli Rehber

Güncelleme - 15.11.2016

zeytinyağı üretiminin düşmesine bağlı olarak kişi başına tüketim 2015 yılında 2 litreler civarında olsada 2016 yılında 1 litreye kadar düşüş gösterdi.
tüketici yüksek fiyatı görünce vazgeçiyor, sağlık için tüketenler de alımlarını azaltmış. 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım