Şişecam Yeni İşe Alımlar

Son dönemde yurtdışında Rusya ve Bulgaristan'da yeni üretim yatırımları başlatan Şişecam, Türkiye'de de istihdam sağlayacak üç projeyi hayata geçirecek. Şirketin Yenişehir'deki tesisi Türkiye'nin aynı yerdeki en büyük cam üretimini gerçekleştirecek. Eskişehir'de ise cam ambalaj üretimi başlayacak.
Ayakli Rehber
Cam üreticisi Şişecam, yurtdışında devam eden yatırımlarının yanı sıra ek istihdam sağlayacak projeleri harekete geçiriyor. Polatlı, Yenişehir ve Eskişehir'de gerçekleştirilecek yeni yatırımlarla üretim hacmini de artıracak olan şirket, Mısır'da kurulacak fabrikayı ise beklemeye aldı. Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Türkiye'deki yeni yatırımlar tamamlandığında yaklaşık bin yeni çalışana kavuşacaklarını söyledi. Şişecam bünyesindeki Paşabahçe'nin "Konuşan Paralar" koleksiyonunun tanıtım toplantısında Kırman, Avrupa ülkelerindeki ekonomik sorunların Şişecam'ın satışlarına nasıl yansıyacağı yönündeki soru üzerine, "Avru-pa'da pazar paylarımızı yükseltme çabasında olacağız." diye konuştu.
Şişecam'ın Rusya ve Bulgaristan'da yeni üretim yatırımlarına başladığını duyuran Kırman, bu yatırımların o bölgelerdeki müşteriler için planlandığını dile getirdi. Kırman, Mısır'da cam ev eşyası ve soda üretimine yönelik yatırım projelerinin ise bölgedeki siyasi hareketlilik nedeniyle şu anda beklemeye alındığını kaydetti. Türkiye'de ek istihdam sağlayacak projelerle ilgili bilgi veren Ahmet Kırman, "Polatlı'da da başlıyoruz. Yenişehir'deki yatırımımız bittiğinde ise 1 milyon ton ile aynı yerde toplanmış en büyük cam üretimi gerçekleşecek. Eskişehir'de de cam ambalaj üretimimiz başlayacak." dedi.
Paşabahçe Mağazaları, sınırlı sayıda ürettiği dekoratif objelerden oluşan 'Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları'nın 11'incisi olan 'Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu' ile çok kültürlü Anadolu tarihine, objektif birer tarih vesikası olan sikkeler üzerinden ışık tutuyor. Bu koleksiyonlarla kültür mirası bilincini oluşturmaya katkıda bulunduklarını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Kırman, "İnsanlık için dönüm noktalarından biri olan paranın Anadolu topraklarında doğuşundan başlayarak gelişimini yansıtan bu özel koleksiyon, bizim üstlendiğimiz misyonun önemini bir kez daha ortaya koymuştur." dedi. Öte yandan Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise şirketin kredi finansmanı açısından son derece rahat olduğunu belirterek, "Yurtdışı kredi kaynaklarından doğrudan yararlanıyoruz. Özkaynağımız da var ama yatırımların ciddi kısmını kredi ile yapıyoruz. Şişecam gibi şirketlerin borçlanma maliyetlerinde ciddi bir artış yok."dedi..
Şİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım