İnegollü Mobilyacılar Afyon İkbal Thermal Otel'de Buluştu

İnegöl Mobilya Sanayicileri Odası İMOS tarafından düzenlenen 2011 yılı genişletilmiş istişare toplantısı Afyon İkbal Termal Otel tesislerinde yapıldı. Mobilya sektöründe yaşanan sorunlarında tartışıldığı toplantıda, İMOS tarafından 2012 yılında hayata geçirilmesi düşünülen projeler üzerinde istişarelerde bulunuldu. Toplantıda mobilyanın geleceğinin, sektör temsilcileri tarafından şekillendirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Hedef Pazar Rusya Ve Irak
Toplantısının açılışı konuşmasını yapan İMOS Başkanı Mesut Baysal, “İhracatta çok büyük bir potansiyel var. Kendimize hedef pazar olarak Rusya ve Irak’ı seçtik. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için gece gündüz çalışıyoruz.”diye konuştu.
Sektörün Geleceğini Bizim Belirlememiz Lazım
İMOS Başkan Yardımcısı Haluk Özbek ise, “Mobilya bizim işimiz, mobilyanın geleceğini biz şekillendirmeliyiz. Bu nedenle de bu derneğin güçlenerek büyümesi gerekiyor.”dedi.


İnegöl Mobilyacılar Derneği (İMOS) yönetim kurulu üyeleri ve 60 dolayında dernek üyesinin katıldığı istişare toplantısında 2011 yılı faaliyetleri değerlendirilirken, 2012 yılına ilişkin hedeflenen projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.


Afyon İkbal Termal Oteli konferans salonunda yapılan istişare toplantı öncesi açılış konuşması yapan İMOS Derneği başkanı Mesut Baysal, İMOS olarak kurumsal alt yapının oluşturulduğunu belirterek, “Hukuk ve devlet destekleri konusunda danışma hizmeti almaya başladık. Yaptığımız her çalışmayı İnegöl Mobilyasına daha fazla nasıl fayda sağlayabiliriz düşünce ve azmiyle çalışıyoruz.”dedi.

Baysal konuşmasının devamında, “2023 yılı hedeflerimiz doğrultusunda alt hedef 1 milyar dolar, üst hedef olarak ise 3 milyar dolar koyduk. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için 6-7 kat büyümemiz lazım. Bunun için öncelikle karlı satış yapmayı öğrenmeliyiz. İhracatta çok büyük bir potansiyel var. Kendimize hedef pazar olarak Rusya ve Irak’ı seçtik. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için gece gündüz çalışıyoruz.”diye konuştu.

İMOS Başkan Yardımcısı Haluk Özbek ise yaptığı konuşmasında, İnegöl mobilyasının geleceğini bugüne kadar başkaları şekillendirmeye çalıştığını öne sürerek, “Sektörün geleceğini başkaları değil bizim belirlememiz lazım. Örneğin fuar alanı yetersiz. Bunu da biz belirlememiz lazım. En az 100 bin m2 büyüklüğünde bir fuar alanı olması gerekiyor. TÜV, İnegöl için büyük bir şans. Dünya standartlarında ürün üretebilmemizin yolu TÜV’den geçiyor. 4-5 milyar dolarlık üretim gerçekleştiren İnegöl mobilya sektörünün geleceği başkalarının omuzlarına yüklenemez. Elbette bu sektöre emeği geçen herkesin başımızın üzerinde yeri var. Ama İnegöl mobilyasını Ümitalan’dan sonra temsil edecek bir mecra yok. Mobilya bizim işimiz, mobilyanın geleceğini biz şekillendirmeliyiz. Bu nedenle de bu derneğin güçlenerek büyümesi gerekiyor.”diye konuştu.

Yapılan bu konuşmaların ardından İMOS Genel Sekreteri Bilal Peker, 2011 yılı yapılan çalışmalar ve 2012 yılı hedeflerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından İMOS üyeleri programın soru cevap kısmında sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım