İnegol'de 50 Bayan İs Sahibi Oldu..

İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında temizlik işçisi olarak 6 ay süre ile çalışacak 50 personel için dün kura çekimi yapıldı. Heyecanlı dakikaların yaşandığı kura çekiminde basın mensupları, vatandaşlar için kura çekerken, kura ile belirlenen 50 kişi 20 Aralık Salı günü okullarda göreve başlayacak.

Çalışma Bakanlığı tarafından ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ çerçevesinde İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında temizlik işçisi olarak 6 ay süre ile çalışacak 50 personel için dün Vehbi Koç İlköğretim Okulu’nun çok amaçlı salonunda kura çekimi yapıldı. 111 kişi İş-Kur’a iş başvurusu yaparken, 11 kişi kriterlere uymadığı için kura çekiminden çıkartıldı.

İŞSİZ BAYAN KENDİ ELİYLE İŞİNİ BULDU
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Mustafa Karaaslan, İŞ-KUR İnegöl Şube Müdürü Mehmet Haliloğlu ve iş başvurusu yapan vatandaşların katıldığı kura çekimi heyecanlı anların yaşanmasına neden olurken, kura çekimini yapan basın mensupları vatandaşların heyecanlarına ortak oldular. Kura çekimi sırasında ilginç bir olay yaşandı. Kaşıkçı ilköğretim Okulu’nda görevlendirilecek çalışan için kura çekimi yapıldığı sırada kura çekimini yapan Meryem Dündar isimli bayan kurada kendi ismini çekerek iş sahibi oldu.



Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Çalışma Bakanlığı tarafından Bursa iline ‘Toplum Yararına Çalışma’ projesi adı altında, okulların temizlik işlerini yapmak üzere 550 kişilik kadro tahsisi yapıldığını söyledi.

PROJE 15 HAZİRAN 2012 TARİHİNDE BİTECEK
Proje kapsamında İnegöl’e 50 kişilik kontenjan verildiğini aktaran Mehmet Baştürk, “Bununla ilgili duyurular yapıldı. Bugün itibariyle de kuralar çekilecek. Bu proje 6 aylık bir proje. 20 Aralık günü başlanacak 15 Haziran 2012 tarihinde bitecektir. Dolayısıyla 15 Haziran’dan sonra herhangi bir kurumda devam etmek söz konusu değil. Yani bu proje ile sadece 6 ay çalışmış olacaksınız.” dedi.

PROJEDEKİ AMAÇ İŞSİZE İŞ İMKÂNI SAĞLAMAK
Projedeki amaçlarının işsizlere iş imkânı sağlamak olduğunu aktaran Mehmet Baştürk, “Burada öncelikli amaç işsize iş imkanı sağlamak. Müracaatlar dün akşam itibari ile yapıldı. Buraya müracaat yapacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları, İnegöl’de ikamet etmeleri gerekir. Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olması lazım. Kamudan herhangi bir ad altında maaş almayacak. Biz 50 kişi alacağız ama kuraya 100 kişi başvuruda bulundu. Şimdi kurayı ve yedeklerini çekeceğiz. Bu projeye ilkokul, ilköğretim okulu ve düz lise mezunları müracaat edebilir. Bu projeye meslek lisesi ve yüksek okul mezunları müracaat edemez, edenler olsa bile, bu anlaşıldığı zaman listeden çıkarılacak ve yerine yedekten kişiler çağırılacak. İŞ-KUR’a başvuranların sigortasız ve işsiz olması gerekir. Şuanda okullarımızda sigortalı çalışanlar buraya müracaat edemezler.” diye konuştu.

DEVAMSIZLIKLAR KONTROL EDİLECEK
İŞ-KUR İnegöl Şube Müdürü Mehmet Haliloğlu ise, “İşi gücü olanlar zaten evlerine ekmeklerini götürüyor. Ama en azından bugünün şartlarında evine ekmek götüremeyen arkadaşlarımıza geçici de olsa bir rahatlama imkanı veren bir proje. Sizden iş kurumu olarak bir takım isteklerimiz olacak. Her projemizde olduğu gibi bu projede de size ücret öderken, asgari ücret üzerinden sigortalı olarak size ücret vereceğiz. Çalıştığınız her gün sigortanız yatacak. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını ödediğimizi düşünüyoruz. Yani kamunun parasını öderken böyle düşünüyoruz. Biz sizden şunu istiyoruz. Siz hiçbir zaman, okullara gittiğiniz zaman “Bizim ücretimizi iş kurumu ödüyor” diyip herhangi bir çalışmanızda rehavete kapılmayın. Kapıldığınız takdirde okul idaresi sizin çalışmanızdan memnun olmadığı takdirde, hiçbir zaman sizin orada kalmanız için müsemma göstermeyiz. Birde her gün için biz sizden imza alacağız.” dedi.


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım