Denizli Ticaret Borsasi Ne zaman Kurulacak..?

27 Aralık 1998`de Körfez Ticaret Odası (KTO)`nun kurulmasına öncülük eden ve odanın ilk başkanı olan Cemalettin Fidancı, köyler de dahil olmak üzere Kocaeli`nin tüm hudutlarını kapsayacak ve bu niteliğiyle ilin en büyük sivil toplum kuruluşu olacak olan Kocaeli Ticaret Borsası`nın kurulması için ilk adımı attı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü`ne başvuruda bulunan Fidancı, resmi makamdan gelecek haberi bekliyor.


ÖNEMLİ YERE SAHİBİZ
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü`nce 31 Ekim 2010 itibariyle ülke nüfusunun 73 milyon 722 bin 988, Kocaeli nüfusunun ise, 1 milyon 560 bin 138 olarak açıklandığını belirten Cemalettin Fidancı, “Kalabalık bir nüfusa sahip olan Kocaeli`nin ülke ticareti ve sanayisinde önemli bir yer aldığı birçok istatistiki verilerle ortaya konuldu. Bu talebimizde çok yerinde oldu” dedi.


SANAYİ VE TARIM
Kocaeli Ticaret Borsası`nı kurma yönündeki girişimleri ve nedenleri hakkında da bilgi veren Fidancı, “İlimizde Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası ve Körfez Ticaret Odası olmak üzere 3 ticaret odası ile Kocaeli Sanayi Odası, 5174 sayılı yasa ve diğer mevzuat çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Kocaeli, hem ticaret ve sanayisiyle hem de tarım ve hayvancılıkla tarıma dayalı sanayide önemli bir yer tutmaktadır” ifadesini kullandı.


ZAMAN VE MADDİ KAYIP
Fidancı, “Kocaeli`de tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren kişi ve kurumlar, ticaret borsalarıyla ilgili sorunlarını çözmek için İstanbul Ticaret Borsası ve Sakarya Ticaret Borsası`na gidiyor. İlimizdeki sanayi ve ticaret odaları olmasına rağmen ticaret borsası yok. Bu durum bizi mağdur ettiği gibi önemli zaman ve maddi kayıplara neden oluyor. Buna engel olmak için ticaret borsası kurulmasını istiyoruz. Kurum, sanayi, tarım ve hayvancılığa da katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

MÜTEŞEBBİS KURUCU HEYET
Kocaeli Ticaret Borsası Müteşebbis Kurucu Heyeti Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Cemalettin Fidancı (Başkan)
Kamil Özkan (Genel Sekreter)
Salih Okudan (Üye)
Nuri Tabanlı (Üye)
Yüksel Gündoğdu (Üye)
Mustafa Daştan (Üye)


TANINMIŞ İSİMLER VAR
Kocaeli Ticaret Borsası Müteşebbis Heyet listesi ise, şu isimlerden oluşuyor:
Hasan Akyıldız (Akyıldızlar Gıda San.)
Mustafa Candemir (Candemir Kardeşler)
Cemil Fidan (Cemil Fidan Kundura)
Halis Bozkurt (Çağ Otomotiv)
Erdal Beyazpınar (Çağla Çikolata)
Cemalettin Fidancı (Fidancı Seracılık)
Ömer İzgin (İzgin Depolama)
Mustafa Daştan (Mudaş Ltd.Şti.)
Uğur Akyıldız (Nota Kimyevi Madde. Ltd. Şti.)
Salih Okudan (Okutan Gıda)
Nuri Tabanlı (Tabanlı İnş. Kimya ve Gıda)
Serdar Tüze (Tüze Kuruyemiş)
Yüksel Gündoğdu (Stas Nakliyat)
Kenan Askar (Stelli Ferri Fındık)
Selçuk Uztürk (MARTAŞ)


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım