Bodrum Termal Turizme de Yatırım Yapacak

Yaklaşık 800 metreden çıkarılan 37 derece sıcaklıktaki termal su, bölgedeki turistik tesislere verilmeye başlandı. Turizmcilerin katıldığı toplantı ile termal turizmin tanıtımı yapıldı. Bodrum Termal Derneği tarafından yapılan iki yıllık çalışmalar sonunda Kadıkalesi Mevkii’nde yaklaşık 800 metrede bulunan termal su kaynakları turistik tesislere verilmeye başlandı.

Jeotermal su kaynağının turizmde kullanımı için Gümüşlük Beldesi’ndeki Termo Myndos Tesisi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, BODER (Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği) Başkanı Halil Özyurt ve 60’a yakın turizmci katıldı. Termal su kaynağı ile ilgili açıklama yapan turizmci Mehmet Durmaz "Şu andaki su kaynağı ile günlük üç bin kişi ve 6 adet 5 yıldızlı otele yetecek kadar su kaynağı mevcut.

Ayrıca, Akyarlar Köyü, İçmeler ve Kadıkalesi’nde yeni termal su kuyuları açacağız. Bodrum yıllardır hayal ettiği jeotermal turizme kavuşacak" dedi. Bodrum Belediye Başkanı ve BOYTAV (Bodrum Yarımadasını Tanıtma Vakfı ) Başkanı Mehmet Kocadon ise turizmi yılın 12 ayına yaymak için geliştirmekte oldukları golf, kongre, doğa ve benzeri alternatif turizm çeşitleri arasında termal turizminde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Turizmde deniz, kum, güneş üçlemesi bitti. Bölgenizdeki tüm değerleri harekete geçirmeden yılın 12 ayı turizm yapamazsınız.

Bodrum ve yarımadası ise yılın 12 ayı turizm yapılabilecek değerlere ve özelliklere sahip. Termal su kaynaklarıda bu değerlerden biriydi. Nihayet gün ışığına çıkarıldı ve bir hayal gerçek oldu. Bodrum’un yerel kaynaklarını 3-5 yıl gibi kısa sürede turizmin hizmetine kazandırmayı başarırsak yılda Bodrum’a gelecek turist sayısı 3 milyonu aşar" diye konuştu. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ise jeotermal su kaynaklarının bulunması ile yeni yatırım yapacak yeni turizm girişimcilerinin harekete geçtiğini bölgede yeni yatırımlar için arayışların başladığını söyledi.

Yaşar ANTER/ BODRUM, (Muğla), (DHA)
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım