İnegol'de Mobilya Test Laboratuarı Açılıyor

İnegöl’e kurulacak olan; Türkiye’nin ilk, dünyanın ise 9’uncu mobilya test laboratuarının lansman toplantısı İstanbul’da Bülent Arınç’ın da katılımıyla yapılacak. Yapılan açıklamalarda, test laboratuarının sadece İnegöl’e ve Türkiye’ye değil, Hindistan’a kadar, mobilya üretimi yapılan tüm coğrafyaya hizmet vereceği belirtildi.

İnegöl ve İnegöl Mobilyasının tanıtımı adına büyük bir öneme sahip olan TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuarının 13 Ekim tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla İstanbul’da yapılacak olan lansman toplantısına ilişkin dün İfor Fuarcılık toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İTSO Başkanı Metin Anıl konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Test Laboratuarı İstanbul’da Tanıtılacak
İnegöl’e kazandırılan mobilya test laboratuarı gün sayıyor. Dünyada 9’ncu, Türkiye’de ise ilk olan ve 2 milyon EURO’ya mal olan TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuarı, 13 Ekim 2011 Perşembe günü İstanbul’da Taksim Ceylan İntercontinental Otel’de tanıtılacak.
Dün yapılan basın toplantısında konuyla ilgili konuşan Milletvekili Hüseyin Şahin, kurulan laboratuarın sanayi ve turizm şehri olan İnegöl’de mobilya sektörünün gelişmesinde öncü olacağını söyledi. Şahin, İnegöl’ün bir milyar dolar dış ticaret hacmiyle, Türkiye’de ihracat ve ekonomik anlamda 20’nci sırada yer aldığını belirterek; “Mobilyası ve diğer sanayi kuruluşları ile Türkiye ekonomisine katkı sağlayan İnegöl’ümüzün bu çok önemli eşiği atlamasında bize büyük destek verecek olan devlet Bakanımız Bülent Arınç’ı yanımızda görmekten mutluyuz. Başbakan Yardımcımız İstanbul’da yapılacak toplantıya şeref konuğu olarak katılacak. Ayrıca, 17 Ekim 2011 tarihinde yapılacak fuar açılışına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı davet ettik. İnegöl’ümüz hızla kalkınmakta, gelişmektedir. Gümrükle alakalı geçtiğimiz haftadan beri ciddi çalışmalarımız var. Şu ana kadar bir miyar dolar dış ticaret hacmi oluşturan İnegöl’ün, 2023 hedefi üç milyar dolar dış ticaret hacmidir. Mobilya sektörü ilçemiz, hak ettiği yere ulaşacaktır. İnegöl emin ellerle yönetiliyor. Hedefe ulaşmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” dedi.
Hindistan’a Kadar Her Ülkeye Hitap Edecek
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl’de mobilyacılığın her şey olduğunu ve mobilya başkenti olma yolunda İnegöl’ün büyük bir hedefinin olduğundan söz etti. Mobilya test laboratuarının bu anlamda, önemli araçlardan biri olduğuna da değinen Başkan Aktaş; “Mobilya ile alakalı dünyada 8 tane test laboratuarı var. 9’ncusu da İnegöl’de açılacak. Türkiye’de başka mobilya test laboratuarı yok. Test laboratuarı İnegöllü mobilyacılarımıza çok şey kazandıracak. Hindistan’a kadar birçok ülkeden mobilyacıların İnegöl’e gelmesini sağlayacak. Lansman toplantısında sadece test laboratuarının değil, İnegöl ve İnegöl mobilyasının tanıtımı da yapılacak” diye konuştu.
En Kaliteliyi En Ucuza Üretmek Zorundayız
Toplantıda son konuşmayı ise İTSO Başkanı Metin Anıl yaptı. Anıl, seri üretmenin, çok üretmenin ve iyi pazarlamanın yeterli olmadığını dile getirerek; “Bunun yanında kaliteli üretimi de gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Kalitenin tespiti de bu tür laboratuarlardan geçiyor. Bu acımasız rekabet ortamı içerisinde ne üretirsek üretelim, en kaliteliyi, en güzel şekilde üretmek mecburiyetindeyiz. Bizim hedefimizde mobilya ise, hem kaliteli üretim yapacağız, hem de ucuza mal edeceğiz. Dünyadaki rakiplerimizle de rekabet eder hale geleceğiz. Bu faaliyetlerle İnegöl Türkiye’de mobilyanın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dünyadaki bu acımasız rekabet ortamında İnegöl’de en kaliteliyi en ucuza üretmek durumundayız” dedi.
TÜV’ün CEO’ları Da Katılacak
Başkan Anıl, 13 Ekim Perşembe günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan lansman toplantısına Almanya’dan da katılım olacağını duyurarak, şöyle konuştu: “TÜV Rheinland’ın üst düzey yetkilileri ve CEO’ları orada olacak. Çok görkemli ve Türkiye’de ses getirecek bir tanıtım olacak. Başarılı bir toplantı olacağını şimdiden görüyor ve seziyorum. Bu laboratuar sadece İnegöl değil, Türkiye’deki ve hatta Hindistan’a kadar bu coğrafyada mobilya üretimi yapan sektöre hizmet vereceği ve İnegöl’ü de mobilyada bir marka şehir yapacağından hiçbir endişem yok. İnegöl belirlediği hedeflere sağlam basarak yürüyor.

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım