en büyük teknoloji firması hp PC üretim birimini tasfiye etmekten vazgeçti.

Ayakli RehberCiro bazında dünyanın en büyük teknoloji firması Hewlett Packard, henüz üç ay önce açıkladığı PC bölümünü satma kararından vazgeçti.

Yeni CEO Meg Whitman’ın göreve gelir gelmez aldığı ilk büyük karar, PC üretimini de kapsayan kişisel sistemler bölümünün satışı ya da kapatılmasına yönelik stratejik plandan vazgeçmek oldu. Önceki CEO Leo Apotheker’in öngörülerine dayanarak alınan tasfiye kararı, firmanın hissedarlarında hayal kırıklığı yaratmış, firmanın piyasa değeri büyük düşüş göstermişti.

Whitman, PC biriminin tasfiyesinin firmaya ilk etapta 1.5 milyar dolar, daha sonra da yılda 1 milyar dolar kaybettireceğini söyledi. Whitman, yine selefi Apotheker tarafından hazırlanan WebOS tasfiyesi planına ilişkin olarak da 'henüz düşündüklerini' söyledi.

Bu yılın başlarında satın alınan Palm firmasına ait mobil işletim sistemi WebOS, HP’nin özellikle hızla büyüyen tablet pazarında yer edinmek için kullanacağı araçlardan biri olarak kabul ediliyordu. Ancak WebOS’lu ilk tablet pazarda beklenen ilgiyi yaratmamış, Apotheker’in 3 ay önceki kararı ertesinde de kullanıcı gözündeki tüm çekiciliğini yitirmişti.

Şimdiki CEO Whitman, WebOS ile çalışan yeni cihazlar yapıp yapmayacaklarına henüz karar vermediklerini belirterek, “yapacaksak bu kesinlikle aynı cihazdan ziyade onun 2.0 sürümü olacaktır” dedi.

Eski CEO Apotheker, PC ve WebOS birimlerinin tasfiyesi dışında İngiliz yazılım firmaıs Autonomy’nin 10 milyar dolara satın alınması kararıyla da hissedarların şimşeklerini üzerine çekmiş ve geçtiğimiz ay görevden ayrılmıştı. Apoteheker’in yerine ABD’nin California eyaletindeki en zengin dördüncü kadın olan Meg Whitman getirildi. 1.3 miiyar dolar kişisel servete sahip Whitman, Kasım’da yapılan seçimlerde Jerry Brown’a geçilmişti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım