Bu İlçe İş Aramıyor, İşçi Arıyor


TOKAT’ın Erbaa İlçe Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikaların işçi aradığını belirterek, "Türkiye’deki işsizliğe inat işçi sıkıntısı çekiyoruz" dedi.

Tokat’ta son yapılan adrese dayalı nüfus sayımında nüfusu artan tek ilçe olan Erbaa, son yıllardaki gelişimiyle dikkat çekiyor. Kelkit havzasında bulunan Erbaa, özellikle organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikalarıyla bölgeden göç alıyor. Erbaa Belediye Başkanlığı görevine ilk olarak 1996 yılında seçilen ve halen bu görevi yürüten MHP’li Ahmet Yenihan, Türkiye’ye örnek olacak istihdam projeleri ürettiklerini kaydetti. Erbaa Belediyesi olarak sanayicileri her alanda desteklediklerini belirten başkan Yenihan şunları söyledi:

"Biz Erbaa’da üretim patlaması yaşadık, yaşıyoruz. Şimdi Erbaa’da Türkiye’deki işsizliğe inat işçi sıkıntısı çekiyoruz. Şu anda Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarımız işçi arıyorlar. İşe ihtiyacı olan hemşehrilerimiz köyden, çevre ilçelerden Erbaa’mıza geliyorlar ve ilçeye yerleşerek hayatlarını sürdürüyorlar. Etrafımızdaki kasabalardan, ilçelerden göç yaşanıyor Erbaa’ya. Bunun ilk sebebini iş imkanlarının olduğunu düşünüyorum. Şu anda 60 bin nüfusu geçtik."

'ÇEVREYİ KİRLETEN FABRİKA KABUL ETMİYORUZ'

Sanayicilere de seslenen Başkan Yenihan, Erbaa Organize Sanayi Bölgesinde çok büyük imkanlar sunduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Altyapısı hazır arsalar, arıtma tesisi olan arsalar sunuyoruz. Onlara fabrikalarını korumada çok büyük destek sağlıyoruz. Yine devletimiz, Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcılara çok büyük imkanlar sunuyor. Biz bu gelişmenin devamını istiyoruz. Erbaa’ya çevre kirliliği yaşatan fabrikaları yaklaştırmıyoruz. Biz asla doğayı, çevreyi kirletecek fabrikaları kabul etmiyoruz. Tekstil, gıda başta olmak üzere çelik eşya, mobilya, tuğla, kiremit, ahşap parke fabrikaları olmak üzere 53 tane tesis bulunmakta. Bir fabrikamızda 480 işçimiz çalışıyor. Ortalama olarak her fabrikada 200 işçi çalışıyor."

'YATIRIMCIYA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ'
Sanayiciler ve belediye olarak kol kola olduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Yenihan şöyle konuştu:

"Belediyenin elamanlarını talimatımla kendi elamanı gibi çalıştırıyoruz. Mimarlarımız, mühendislerimiz, diğer belediye elamanlarımız iş adamıyla kol kola oluyor. Herhangi bir dairede resmi işi olunca kolaylık sağlıyoruz. Adeta evraklarını elinden alıp biz dolaştırıyoruz. Yatırım başladığında belediyenin iş makineleriyle destek veriyoruz. İnşaat sırasında belediye olarak kum, çakıl veriyoruz. Fabrika bittikten sonra sanayicimizin çevre düzenlemesini yapıyoruz. 'Bu fabrika sizin değil bizim' diyerek, biz güzelleştiriyoruz çevresini. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesinde bulunan arıtma tesisimiz sanayicilerimizin en büyük desteği oluyor."

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım