İsraille Olan Ticari Anlaşmaşlarımız, Heronlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in, bakım için aldığı ve hala geri göndermediği 6 insansız hava aracının (İHA) teslim edileceği konusundaki inancını koruduklarını söyledi. Verilen tarihte bu araçların bakımının yapılıp teslim edilmediğine dikkat çeken Erdoğan, "İnsansız hava araçlarımız oradadır. 6 insansız hava aracının bize teslim edilmesi gerekir. Bunların hepsinin parası ödenmiştir. Ticari ahlak konusunda bunu çok önemsiyoruz. Teslim edecekleri inancını koruyoruz." dedi.
Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker ile Başbakanlık'ta yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına muhatap olan Başbakan Erdoğan, İsrail'in insansız hava araçlarını teslim etmemesiyle ilgili soruları cevapladı.

İsrail Başbakanı Netenyahu'nun özür dilenmemesi konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "İsrail Başbakanı yanlış yolda olduğunu söylemeyecek. Ama bilinen bir gerçek var ki, İsrail uluslar arası sularda seyahat eden 33 ülkeden vatandaşın katıldığı gemiye operasyon yapmıştır. Kendileri içeride gemide, bir tane dahi silah yakalamamışlardır. Öldürülen 9 vatandaşımızla ilgili, bir tanesi Furkan Doğan Türk kökenli Amerikan vatandaşı. 35 mermi bunların vücuduna isabet etmiştir. Furkan'ın kaşına sıkılan mermi, gözüyle kaşı arasına 3 santim mesafeden sıkılmış mermidir. Resimlerle bu mevcuttur. Bunların bütün raporları mevcuttur. Birleşmiş Milletler (BM) raporunda orantısız güç kullanımı olduğu çok açık ifade edilmiş. Böyle bir durumda Netenyahu ve çevresindekiler kendi içindeki çelişkiyi, çatışmayı dünyaya başka şekilde yansıtırken, özür konusunda farklı noktaya gelmişken, iktidardaki sıkıntıları dışarıya farklı yansıtmak zorundalar." değerlendirmesinde bulundu.

Özür dilenmedikçe, tazminat ödenmedikçe, Gazze'de abluka kalkmadıkça, Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzelmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin kararlaştırdığı yaptırımlardan vazgeçmeyeceğini sözlerine ekledi.

(CİHAN)
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım