Bursa Mobilya İhracatı Artıyor, 2011 Mobilyada Coştuk

Mobilya sektörü yeni pazarla birlikte ihracatını günden güne arttırıyor. Yeni pazarlar ve kalitesini ispatlayan ürünleri ile Türk mobilya sanayi, ihracattaki payını günden güne yükseltiyor. Türk ve Bursalı mobilya sanayicisinin ihracat anlamında önemli bir ivme yakaladığını söyleyen Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, "Bu ivmede kaliteli ürün, zamanında teslim ve yeni pazarların önemi çok büyük" dedi.

Sektörel ticaret heyeti programları ile ülkelerin Türk mobilya sektörü ile ilgili bilgi sahibi olduğunu kaydeden Yedikardeş, "Mobilya sektörü küresel arenada mevkiini güçlendiriyor. Mobilya devi İtalya’ya ihracat yapar durumdayız. Özellikle Güney Afrika ülkelerine ihracatımız önemli ölçüde artışlar gösteriyor" diye konuştu.
Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki olayların sektör ihracatına olumsuz yansıdığını ve bu durumun da yeni pazar arayışlarını gündeme getirdiğini paylaşan Mustafa Yedikardeş, "Ülkemiz mobilya sektörü 170 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2023 yılı hedefi 6 milyar dolar. Diğer ülkelere bakıldığında Çin 28 milyar dolarla dünya ihracatının yüzde 25’lik kısmına sahip. Türkiye ise 18’inci sırada. Fuarlar ve yeni pazarlarla bu rakamı yukarı çekmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda yeni ülkelere açılma sürecimiz devam ediyor" dedi.
AĞUSTOS AYI İHRACATI 24.3 MİLYON DOLAR

Şehir bazında ağustos ayında ağaç mamulleri ve orman ürünleri ile halıda 24 milyon 31 bin dolar ihracat yapıldığını ifade eden Başkan Yedikardeş, geçen yıl aynı dönemde bu rakamın 17 milyon 35 bin dolar olduğunu söyledi. Bu yılın ocak-ağustos döneminde Bursa’dan yapılan ihracatın 165 milyon 25 bin dolar olduğunu kaydeden Yedikardeş, geçen yıl sekiz aylık dönemde ise 142 milyon 817 bin dolar ihracat yapıldığının altını çizdi.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım