Yola Anadolu Efes'le Devam

Türkiye'nin Avrupa'daki tek kupa sahibi takımı Efes Pilsen'in yeni ismi belli oldu. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme kurumu'nun (TAPDK) alkollü içecek markalarının spor kulüplerine isim vermesini yasaklayan kararı sonrasında yeni isim arayışına giren Efes Pilsen kulübü, "Anadolu Efes" isminde karar kıldı.

Firma daha önce "Anadolu Efes" ve "Efes spor Kulübü" isimlerini TAPDK'ya bildirmişti. Radikal Gazetesi'nde yer alan habere göre yeni alkol yönetmeliği nedeniyle ismini bir yıl içerisinde değiştirmek zorunda olan şirket yeni ismini yakın zamanda açıklayacak.

RUSYA'DA ÜÇÜNCÜ ŞİRKET

Efes Grubu CEO'su Alejandro Jimenez, Euroleasgue sponsorluğu kapsamında Barcelona'da gazetecilerle biraraya geldi. Orta Asya, Kazakistan ve Doğu Avrupa ile Rusya pazarında büyümek istediklerini söyleyen Jimenez, "Bu hedefe yeni ülkeler de ekleyeceğiz.

Fabrika kurarak büyüyeceğiz. Rusya'da yüzde 11 pazar payına ulaşarak bu dev pazarda üçüncü şirket olduk. Bu ülkedeki satış hacmimiz türkiye'yi bile geçmiş durumda. Dünyada 70'i aşan ülkeye ihracat yapıyoruz. Ancak üretim olarak Afrika ve Amerika dışında her yer ile ilgileniyoruz" dedi.

Dünyadaki satışlarının türkiye'deki satış hacminin üçte birine denk geldiğini belirten Jimenez, kârlılık açısından da türkiye'nin açık ara önde olduğunu söyledi. Jimenez, "türkiye'de kişi başına tüketim 11 litre. Kuzey Avrupa'da bu rakam 90 litreye kadar çıkıyor. Rusya'da ise kişi başına tüketim 70 litre. Türkiye'de nüfusun yüzde 40'ı alkol tüketiyor" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım