Yenice Yıldız Tekstil

13 yıldır Yenice Beldesi sanayi bölgesinde hizmet veren Özgelin Tekstil, Yıldız tekstil adıyla yeni fabrikasında hizmete girdi. Açılışı gerçekleştirilen firmanın sahibi İdris Kasçı, bu günlere çalışanlarının sayesinde geldiğini belirterek açılışın ardından çalışanlarına özel bir eğlence programı düzenledi. Ayrıca tüm firma çalışanlarına hediye verildi.

13 yıldır Yenice Beldesi sanayi bölgesinde Özgelin konfeksiyon ürünleri ile hizmet veren tekstil fabrikası, Yıldız Tekstil adıyla yeni yerinde hizmete başladı. İdris Kasçı ve oğlu Mustafa Kasçı’nın işlettiği fabrikanın yeni yerinin açılışı geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 13 yıldır kirada olan Yıldız Tekstil sahibi İdris Kasçı, kendi yerinde hizmet vermenin mutluluğunu yaşarken, bu günlere gelmesindeki en büyük etkenin çalışanları olduğunu söyledi. Kasçı, açılış töreninde de çalışanlarını unutmayarak onlarla birlikte bir eğlence düzenledi. 3 bin metrekare alanda bin metrekaresi kapalı alana sahip olan fabrikanın yapımına 10 ay önce başlandığı bildirilirken, fason iş yapan Yıldız Tekstil’in 15 ayrı firma ile çalıştığı kaydedildi.
Yenice’de Bayanlar İçin Önemli İstihdam Yuvası
Yaklaşık 70 civarında çalışanı bulunan firmanın açılış törenine Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu’da katıldı. Açılış kurdelesi kesilmeden önce bir konuşma yapan Başkan Aksu, Yenice Beldesinde eski adıyla Özgelin adıyla hizmet veren tekstil fabrikasının sahibi İdris Kasçı’nın, bu güzel yatırımını yaparak kiracılıktan kurtulduğunu belirterek; “İdris Bey sıfırdan başlayarak bu günlere geldi. Bu gün aşağı yukarı 100 çalışanı var. Bu mekânın mülkiyetini belediyemizden satın aldı ve 10 ay gibi kısa bir sürede faaliyete geçirdi. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda bu bin metrekare fabrika, 2 bin 3 bin metrekare olacak. Bu müesseseyi şundan dolayı önemsiyorum, bu firmada çalışan bütün elemanlar bayan ve genç kızlarımız, işe ihtiyacı olan insanlar. Yani Yenice’de işsiz olan, evinde duran kızlarımızın öncelikle gelip iş aradığı mekânlardan biri. Temenni ediyorum ki, önümüzdeki yıl 200-250 civarında genç kızımız çalışır. Sanayiye, işsizliğe karşı çok önemli bir yatırım. Ayrıca konfeksiyon temiz bir iş, çevreyi ve havayı kirletmiyor” dedi.
Bursa’nın Öncü Firmaları İle Çalışıyoruz
Firma sahibi İdris Kasçı ise; 13 yıldır bu işi yaptıklarını ve bu seviyeye çalışanlarının sayesinde geldiklerini dile getirerek, “13 yıldır bu işi yapıyoruz, hiçbir zaman ben olduk demedik hep biz olduk. Elemanlarımızla birlik beraberlik olduk. Herkes işine el birliği ile sarıldı ve bu seviyeye geldik. İnşallah daha iyi yerlere de geleceğiz. Fabrikamız ev tekstili üzerine çalışıyor. Perde, nevresim, masa örtüsü yani ev tekstili ile ilgili her türlü işi yapıyoruz. Şu anda günlük üretim kapasitemiz 2 bin ile 3 bin arasında değişmektedir. Çalıştığımız firmalar ise Özdilek, Berteks, Burkay Tekstil yani Bursa piyasasının öncü firmaları” diye konuştu.
Firma Çalışanlarına Hediye Yağmuru
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Başkan Aksu ve firma sahibi İdris Kasçı ile oğlu Mustafa Kasçı tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından firma çalışanlarına özel bir program gerçekleştirilirken, tüm çalışanlara çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca firma çalışanları arasından en başarılı olan 3 kişiye küçük altın takıldı.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım