Türkiye Bankalar Birliği Yeni Başkanı Kim..?

İş Bankası eski Genel Müdürü Ersin Özince’nin bankadaki görevini bırakması nedeniyle boşalan Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in geleceği ifade edildi.
Radikal Gazetesi yazarı Erdal Sağlam'ın bugünkü yazısında yer alan bilgilere göre Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen geçen hafta içinde “sektör için sorumluluk alması gerektiği” belirtilerek ikna edildi.
Özince’nin görev süresi 2012 yıl ortasında yapılacak seçimli genel kurulda sona erecekti. Bu yıl yapılacak genel kurulda seçim maddesi olmaması nedeniyle, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu yarın toplanıp, kendi içinden yeni başkanı seçme kararı verdi. Özince’den boşalan bu göreve gelmesi için ilk andan itibaren talep oluşmuş ama Özen’in bu görevi kabul etmemesi üzerine, daha küçük bir özel banka genel müdürünün başkanlığa getirilmesi düşünülmüştü. Daha sonra yönetim kurulunda, sektörün içinden geçtiği bu kritik süreçte, bu görevin üst düzey bir temsil makamı olması gerektiği, bu nedenle Ergun Özen’in başkanlığı için ısrar edilmesine karar verildi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen’in geçen hafta içinde “sektör için sorumluluk alması gerektiği” belirtilerek ikna edildiğini öğrendik. Özince 9 yıl görev yaptı İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 2002 yılındaki Genel Kurul’da Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmişti, yani yaklaşık 9 yıldır kesintisiz olarak bu görevi sürdürdü. Daha önce de 1999-2000 yılları arasında 1.5 yıl aynı görevi yapan Özince’nin toplam görev süresi 10.5 yılı buldu. Özince, İş Bankası Genel Müdürlüğü’nden ayrılıp, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na gelince, Bankalar Birliği’ndeki görevi de otomatik olarak sona erdi.

Özince’nin görevi bırakmadan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın bankalar için verdiği “Gerekirse polisiye tedbir alırız” demecine verdiği sert yanıt gündem yaratmıştı. Alınan kararların bankalara çok yük bindirmesinin yarattığı bir havada, Özince, “Polisiye derken herhalde geriye sanırım basındaki gibi gelip götürmek kaldı. Basındaki yöntemler uygulanacaksa; yok teslim. Munzam karşılıklar artmaya devam etsin. Polisiye ne tedbir uygulayabilirsiniz ki bir bankaya? Hukuk devletinde değil miyiz? Ne biçim ifadeler bunlar?” demişti.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım