Tenesis Raf sistemlerini yurtdışına Satıyor

Temesis firması, inovatif ürünlerle yeni pazarlara ulaşarak ekonomik krizi fırsata çevirmeyi başardı.
Turkcell, Avea ve Arion Montain başta olmak üzere Türkiye'nin önemli kurumlara arşiv depoları kuran Temesis Raf, akıllı raf sistemini geliştirerek bir anda Avrupalı ve Balkan şirketlerinin dikkatini çekti. Söz konusu sistemle İspanya devi Megalüx'ün pazar payını ele geçirdiklerini belirten Temesis Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, Practiker, Bauhaus gibi dünyaca ünlü yapı marketlerinin raf tedariğini karşılayan Hollandalı Fetim firmasıyla 10 yıllık anlaşma yaptıklarını söyledi. Türk şirketi, bu sayede Hollanda üzerinden Avrupa'ya 20 milyon Euro'luk ihracat gerçekleştirecek.

Suudi Arabistan'da bir bakanlığın arşiv depoları kurarak Ortadoğu pazarına adım atan Temesis Raf, yeni pazarlara ulaşmak için hedef büyüttü. Fetim firmasıyla yapılan anlaşmanın perde arkasını anlatan Gül, "İlk aşamada 2 milyon Euro'luk anlaşma imzalamıştık. Ancak geldiğimiz noktada bu rakam 20 milyon Euro seviyesine geldi. Geçtiğimiz günlerde anlaşmanın protokolleri imzalandı. Önümüzdeki dönemde Hollanda'ya mal satmaya başlayacağız. Bu sayede tüm Avrupa ülkerinde Türk ürünleri satılacak." dedi. Türkiye, Kanada, Hindistan ve Romanya'da fabrikası bulunan firma, Arap dünyasına hitap etmek için bu bölgede bulunan bir şirketle ortak olmayı hedefliyor. Gül, Arabistan'daki raf sistemleri pazarının Türkiye'nin yaklaşık 3-4 katı olduğunu belirterek, bu potansiyelin de beraberinde rekabeti getirdiğini kaydetti.

ARABİSTAN'DA ORTAK arıyoruz

Özellikle Arap dünyası, inşaat malzemeleri ihtiyacını Çin'den gideriyor. İşadamı, "Ancak Türkiye'nin son dönemdeki adımları da prestijimizi artırdı. Bunun sonucunda ciddi oranda ürünlerimizi tercih eder konuma geldiler. Amacımız, bu ülkelerde üretim yapıp, iç piyasalara mal satmak." diye konuştu. Arabistanlı bir firma ile fabrika kurma noktasında sona yaklaştıklarını da kaydeden Gül, 3 milyon dolara mal olacak projeyle Arap yarımadasına soğuk hava depoları ve sera kuracaklarını ifade etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım