Tekno Girişim Desteklerinden Nasıl Faydalanabilirsiniz

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bu yıl sonuna kadar 288 teknogirişimciye geri ödemesiz 100 bin lira destek verecek.

Google, Facebook gibi dünya markalarını ortaya çıkaranların genç girişimci olduğuna dikkat çeken Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin parlak fikirli gençlerin elinden tutarak, dünya markaları çıkarması gerektiğini söyledi.

"Batırırsa kafası çalışanlar batırsın, bugüne kadar hep kafası çalışmayanlar paramızı batırdı." diyen Ergün, geçen yıl desteklenen 102 girişimcinin prototip üretme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.Bakan Ergün'ün verdiği bilgilere göre 2009 yılında destek alan toplam 78 girişimci bugüne kadar yaklaşık 2 milyon liralık satış gerçekleştirdi.

Zaman gazetesinin haberine göre; destek paketi kapsamında 2011 yılı programı için 859 başvuru gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 288 girişimci desteklenmeye değer bulundu. Üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içerisinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok beş yıl önce almış kişiler bu proje için başvurabilecek.

Amaçlarının yüksek eğitimli ve nitelikli gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürmesini teşvik etmek olduğunu belirten Ergün, "Ülkemiz insanlarının refah düzeyini artırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek bilim, teknoloji ve yenilikçilik yeteneğimizin yükselmesine bağlıdır. Bu da ancak yetişmiş nitelikli beyinlerle başarılabilir. Ülkemizde nitelikli insan transferini tersine çevirecek mekanizmalardan biri olan Teknogirişim Sermayesi Desteği ile ülkemizde nitelikli girişimciliğin özendirilmesi, bu girişimciler tarafından uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen firmaların oluşturulması hedeflenmektedir. Bu programa yurtdışından da yoğun başvurunun olması tersine beyin göçünün başladığına işarettir. Bu gençlerimiz arasında bir tane, iki tane Bill Gates çıksa bizim için büyük kazanımdır." diye konuştu.

Önemli olanın genç girişimcilerin cesaret göstermesi, risk üstlenmesi ve bir işe başlaması olduğunun altını çizen Ergün, şu değerlendirmede bulundu: "Kendi işlerini kurmak için eksik olan tek şey, belki sermayeydi, onu da bu destekle birlikte sağlamış olduk. 'Biz parayı verdik, bizim işimiz bitti, bu gençler artık ne yapıyorlarsa yapsınlar' gibi bir anlayışa sahip değiliz. Prototiplerin ve ürünün ortaya çıkması kadar, üretim aşamasında ve pazarlama sürecinde de gençlerimize destek olacağız."
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım