Kira Geliri Olanlara Vergi Beyannamesi Tarihleri

İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, 2010 yılı içinde kira geliri elde eden mükelleflerin vergi beyannamelerini bugün mesai saati bitimine kadar Vergi Dairesine bildirmeleri gerektiğini söyledi.

İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, kira geliri elde eden mükelleflere, vergi beyannamelerini geciktirmemeleri konusunda uyarısı yaptı.
Ertaş, Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan “Kira Geliri elde edenler için Beyanname düzenleme Rehberine göre, beyanname vermek zorunda olan mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için beyannamelerini bu sürede Vergi Dairesine vermelerini istedi. Ertaş, “2010 yılı için gelirleri yalnızca 2 bin 600 TL’nin üzerindeki mesken kira gelirlerinden ibaret olanlar ile 2010 yılı gelirleri 22 bin TL’nin üzerinde tevkif suretiyle vergilendirilmiş gayrimenkul sermaye iradından ibaret olanlar(işyeri kirası gibi) gelirlerine ait beyannamelerini bugün mesai bitimine kadar vermeleri gerekmektedir” dedi.
Torba yasası kapsamında alacakların yeniden yapılandırılması ile alakalı kanunun yürürlüğe girdiğini ve buna ilişkin müracaat süresininde başladığını aktaran Ertaş, “6111 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile sosyal sigortalar ve Genel sağlık sigortası kanunu ve diğer bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun yürürlüğe girmiş, buna ilişkin müracaat süresi başlamış olup, mükelleflerimizin son güne kalmadan başvurularını yapmaları gerekmektedir. Cumhuriyet tarihinin en büyük mali yapılandırılmasından faydalanarak geçmişinizle barışmak zamanıdır. Vergi borcunuzun olmadığını düşünüyorsanız yine de bize uğrayıp borç durumunuzu kontrol ettiriniz ki, başvuru süresi bittikten sonra her hangi bir mağduriyetle karşılaşmayınız” diye konuştu.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım