Formula 1 İstanbul Bitecek mi..?

Formula 1’in (F1) patronu Bernie Ecclestone, Türkiye’nin 2012 Formula 1 yarış takviminde kalabileceğini söyledi.
Ecclestone, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş’ın maliyetler konusunda anlaşma sağlanamaması nedeniyle 2012 yarış takviminde Türkiye’nin yer alamayabileceği açıklamasının sorulması üzerine, “Türkiye iyi pistlerimiz arasında. Bence çok iyi bir pist. Bütün tesisler iyi durumda, yeterli seyirci olmaması dışında her şey çok iyi. Türkiye’yi kaybetmemiz halinde üzülürüm ama yarışı sübvanse etmeye devam edemeyiz” dedi.



‘Kira anlaşmamız uzun’
İTO Başkanı Yalçıntaş geçen hafta, Ecclestone’un 13.5 milyon dolar olan garanti ödemesinin bu yıl 26 milyon dolara yükseltilmesi istediğini belirtmiş, hükümetin ise bu teklife olumlu bakmadığını ifade etmişti. Türkiye Grand Prix’sine üç günlük kombine bilet alanların sayısı 2009’da 36 bine kadar düşmüş, geçen yıl ise pist etrafındaki tribünlerin büyük bölümü boş kalmıştı.
Ecclestone pistin maliyeti konusunda, “Pist için uzun bir kira anlaşmamız, ayrıca anlaşmada çıkış için ayrı bir maddemiz var. İstersek şu anda anlaşmadan çıkabiliriz” dedi. 80 yaşındaki İngiliz işadamı Ecclestone, “Bu yıl izleyici sayısı çok daha fazla olacak gibi gözüküyor, yani devletin katkısı çok daha az olacak” yorumunda bulundu.

Bahreyn yarışı hâlâ belirsiz
Bernie Ecclestone, iç karışıklıkların sürdüğü Bahreyn’e Formula 1 yarışı hazırlıkları için biraz daha süre vereceklerini belirtti. Ecclestone, “Bahreyn’deki gelişmeleri bekleyip görmemiz lazım. Bahreyn’e ‘bay bay’ diyebiliriz.
1 Mayıs son tarih olsa da karar için haziran başına kadar süremiz olduğunu düşünüyorum. Birden ortam barışçıl bir hal alabilir” dedi. 13 Mart’ta planlanan Bahreyn Grand Prix’si ülkedeki iç karışıklık nedeniyle ertelenmişti.



Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım