CP Piliç Şubeleri Artacak

CP Piliç
Bilecik'te 19 milyon dolarlık yatırımla ileri işlenmiş piliç eti ürünleri üretimine başlayan Tayvan merkezli dünyanın en büyük piliç eti ve yem üreticilerinden biri olan CP Piliç, Türkiye'de 200 yeni satış mağazası açmaya hazırlanıyor.

CP Grup Türkiye Başkanı Kasem Jarusawaltd, " CP'nin diğer ürünleriyle birlikte işlenmiş piliç eti ürünlerinin iç piyasada satışı için mevcut 150 mağazaya ek olarak ilk aşamada 200 yeni satış mağazası açacağız. Franchise modelini de düşünüyoruz. İlk etapta bazı noktalarda deneme yapıyoruz, eğer başarılı olursa franchise modelini yaygınlaştırabiliriz. Bu şekilde toplam 500 satış mağazasına kadar ulaşabiliriz" dedi.


BİLECİK (ANKA) - Bilecik'te 19 milyon dolarlık yatırımla ileri işlenmiş piliç eti ürünleri üretimine başlayan Tayvan merkezli dünyanın en büyük piliç eti ve yem üreticilerinden biri olan CP Piliç, Türkiye'de 200 yeni satış mağazası açmaya hazırlanıyor. CP Grup Türkiye Başkanı Kasem Jarusawaltd, Bilecik fabrikasının şu anda CP'nin dünya çapındaki en yeni ileri işlenmiş piliç eti ürünleri tesisi olduğunu, Bilecik tesisinin bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını ve 200'ün üzerinde kişiye istihdam yarattığını söyledi.
Kasem Jarusawaltd "CP'nin diğer ürünleriyle birlikte işlenmiş piliç eti ürünlerinin iç piyasada satışı için mevcut 150 mağazaya ek olarak ilk aşamada 200 yeni satış mağazası açacağız. Franchise modelini de düşünüyoruz. İlk etapta bazı noktalarda deneme yapıyoruz, eğer başarılı olursa franchise modelini yaygınlaştırabiliriz. Bu şekilde toplam 500 satış mağazasına kadar ulaşabiliriz" dedi. CP ürünlerinin Türkiye'de ağırlıkla büyük tüm zincir mağazalarda satıldığını belirten Kasem Jarusawaltd "Bizim kendi satış mağazalarımızı açmamız iş ortaklarımızla, kendi bayilerimizle rekabet edeceğimiz anlamına gelmiyor. Satış mağazalarının açılacağı noktalar CP ürünlerinin olmadığı yerler olacak. Kendi mağazalarımızda satılacak ürünlerin toplam satışlar içindeki payı zaten yüzde 6-7'yi geçmiyor. Ağırlıkla satışımız yine zincir mağazalar ve bayilerimiz aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu nedenle bir rekabet söz konusu değil" diye konuştu.

"YEMDE PAZAR LİDERİYİZ, PİLİÇ ETİ VE YUMURTADA İLK ÜÇTEYİZ"

CP Türkiye'nin 2010 hedefleri hakkında da bilgi veren Kasem Jarusawaltd, Türkiye'de 5 kesimhanede yılda 117 bin ton piliç eti üretimi yaptıklarını, 2010 için hedeflerinin ise 128 bin tona ulaşmak olduğunu söyledi. Kasem Jarusawaltd, CP'nin dünyada yem üretiminde birinci sırada olduğu gibi Türkiye'de de yüzde 8 pazar payı pazar lideri olduğuna dikkat çekerek üretim hedefleri konusunda şunları kaydetti:
"Türkiye'de 6 yem fabrikamız var. 2009'de 774 bin ton olan yem üretimini bu yıl 860 bin tona yükselteceğiz. Piliç etinde ise yüzde 9 pazar payıyla ilk üç içindeyiz. Sofralık yumurtada ise geçen yıl 423 milyon adet olan üretimi bu yıl 550 milyon adede çıkarmayı öngörüyoruz. Sofralık yumurtada yüzde 3 pazar payıyla yine ilk üç içindeyiz."

"AB' YE İHRACAT AÇILIRSA KAPASİTEMİZİ HEMEN İKİ KAT ARTIRABİLİRİZ"

Bilecik'te üretim tesislerinde CP Türkiye Başkan Yardımcısı Nezih Gençer ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Kasem Jarusawaltd, CP'nin Türkiye pazarına inandığını ve yatırımlarına devam ettiğini, yem, piliç eti, sofralık ve damızlık yumurta üretimi yanı sıra şimdi Bilecik'te ileri işlenmiş piliç eti ürünlerinin üretimine de başladıklarını söyledi.
"Türkiye'de kazandığımızı Türkiye'ye yatırıyoruz" diyen Kasem Jarusawaltd, Bilecik tesisinin 900 tonu kaplanmış ürünler, 500 tonu da sucuk, sosis gibi ürünler olmak üzere ayda bin 400 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu belirterek " Şu anda piliç döner, nugget, Adana, şinitzel, kroket de dahil 23 çeşit piliç eti ürünü üretiyoruz. Bu ürünlerin Türk insanının ağız tadına uygun olması için çok ciddi çalışmalar yaptık. Dünyadaki deneyimimizi Türkiye'ye aktardık. Ürün yelpazesi her ay artacak. Burada iç pazarın yanı sıra AB'ye ihracat için üretim planlıyoruz. AB'ye ve Rusya'ya ihracat için ön iznimiz var. Eğer AB'ye ihracat açılırsa Bilecik tesislerimizin önemi daha da artacak. CP Grup'un Avrupa pazarında zaten güçlü bir satış ağı var. Türkiye'den ihracat başlarsa biz bu satış ağını kullanabiliriz. İhracatla birlikte aylık kapasiteyi 3000 tona kadar çıkarma olanağına da sahibiz" diye konuştu.

İNEGÖL'DE 10 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM

CP Grup Türkiye Başkan Yardımcısı Nezih Gençer, Türkiye'nin yıllık piliç eti üretiminin 1 milyon 250 bin civarında olduğunu belirterek, "Kişi başına üretim 17 kilo düzeyinde. Bu rakamın dünya ortalaması olan 25 kiloya ve 40 kilo olan Avrupa ortalamasına yaklaşması lazım. Bu da Türkiye'de pazarın büyümesi için potansiyelin yüksek olduğunu gösteriyor. İhracat tabi ki önemli, ancak iç pazarın büyümesi de en az o kadar önemli. Mevcut üretim iç piyasaya ancak yetiyor. Mevcut üretimi dikkate aldığımızda ihracat yıllık üretimin yüzde 10-15'ine ulaşabilir. Daha büyük rakamlara çıkmak için yeni yatırımlar gerekiyor. Bizim öngörümüz Irak, İran, Ortadoğu gibi pazarların açılmasıyla 2009'da 150 bin ton olan ihracatın 200 bin tona ulaşacağı yönünde. Türkiye bu pazarlarda daha şanslı. Rusya ağırlıkla ithalatını ABD'den yapıyor. Biz sembolik de olsa bu ülkeye ihracat yaptık ama, Rusya pazarına mevcut fiyat düzeyleriyle girmek zor" dedi. Gençer, CP Türkiye olarak Irak pazarına ihracat yaptıklarını hatırlatarak, "2009'da CP olarak toplam 10 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl 15 milyon dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz" bilgisini verdi.
AB'ye işlenmiş ürün ihracatının yeniden başlaması konusunda umutlu olduğunu da vurgulayan Nezih Gençer, "Ekim'in ilk haftasında AB ile uyum müzakereleri çerçevesinde 12. fasikül görüşmeleri başlayacak. Bu görüşmelerin ardından ileri işlenmiş kanatlı ürünleri ihracatının açılması söz konusu olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Nezih Gençer, CP'nin yeni yatırımları çerçevesinde Bursa İnegöl'de 10 milyon dolarlık yatırımla yumurta için damızlık kümesi ve kuluçkahane yatırımında son aşamaya geldiklerini ve yılda 9.5 milyon civciv üretecek tesisin 6-7 Ekim 2010 tarihinde açılacağını açıkladı.

CP PİLİÇ TOM&JERRY İLE ÇOCUKLARIN KALBİNİ KAZANACAK

Nezih Gençer, Bilecik tesislerinde güçlü bir Ar-Ge departmanı bulunduğunu, burada sürekli yeni ürün geliştirme çabası içinde olacaklarını, pazardaki gelişim seyrine göre hazır yemek üretimine de başlayacaklarının belirterek, "İyi yemeğe her yerde ihtiyaç var. CP kendini dünyanın mutfağı olarak konumlandırıyor. 15 ülkede yatırımı var ve yaklaşık 3.5 milyarlık nüfusa hitap ediyor. Hazır yemeğe Avrupa'da, ABD'de ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye'de çalışan nüfus arttıkça hazır yemeğe talep yoğunluk kazanacak. Biz bu konuda iddialıyız. Şu anda hazır yemekte piliç eti ürünleriyle varız, yakın bir gelecekte sulu yemekler de dahil hazır yemek pazarına daha aktif gireceğiz. 1-2-3 kişilik hazır yemekler üreteceğiz" dedi.
Nezih Gençer, çocukların protein ihtiyaçlarının karşılanmasında piliç etinin önemine vurgu yaparak, "Ünlü çizgi film karakterleri Tom&Jerry'in Türkiye'de isim haklarını Warner Bross'tan satın aldık. Şimdi çocuklara daha yakınız. Tom&Jerry piliç eti ürünlerinin çocuklar tarafından ilgiyle karşılanacağına inanıyoruz. Tom&Jerry karakterleri ile şu anda nugget, kroket ve pop corn tarzı ürünler çıkarıyoruz. Tom&Jerry karakterlerinden farklı ürünler üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.(ANKA)
(NÇ/ÖMR)
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım