Batmana Yeni Stad, Bakandan Hediye

Batman'dan AK Parti milletvekili adayı olarak açıklanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte 15 bin seyirci kapasiteli stat yapımı için protokol imzaladı.
Batman'ın bundan sonra futbolda da adını duyuracağını belirten Bakan Şimşek, yeni stadın çok modern bir dizayna sahip olacağını söyledi. Stadı TOKİ'nin yapacağını kaydeden Şimşek, "Geçen hafta Ulaştırma Bakanı ile ildeki bütün yolları beraber dolaştık. Özellikle Batman'ın diğer illere duble yollarla bağlantısının sağlanması yönünde, Mardin'e kadar bütün yolun duble yol şeklinde yapılmasına ilişkin karar verdik. Dolayısıyla her hafta hemşehrilerimize, yeni hizmetler, Batman'ımıza yakışan yeni hizmetler peşinde koşuyoruz. Tabii şunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Bizden önce 57 tane hükümet gelmiş, 79 yılda 15 kilometrelik duble yol yapmışlar. Şu anda yapımı devam eden, Batman'da 41,5 kilometrelik duble yol var. Bu sene 21,5 km'lik kısmı bitecek.'' dedi.

Rize ile Batman projesinin birbirine benzediğini, Batman'da 15 bin kişilik lüks bir stat olacağını belirten spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Trabzon, Ankara, Gaziantep, Konya, Eskişehir, Antalya, Malatya ve Sivas'a stadyum yapıldığını, tüm bu yapılar bittikten sonra buralarda uluslararası organizasyonlar yapılacağını dile getirdi. "Batman'a 3 bin kişilik salon yapacağız. Yine burada ilçelerimizde Kozluk'ta bir çim saha yapacağız. Gercüş, Beşiri ve Sason'da bunları yapacağız. Ayrıca ilave talep edilen Batman merkezde 19 Mayıs Mahallesi'nde bir kapalı spor salonu yapacağız. Devam eden Beşiri Spor Salonu'muz var." diyen Özak, şunları söyledi: "Gençlik merkezlerinin sayılarını artırmamız lazım. Bizim bakanlığımız artık Devlet Bakanlığı değil, Gençlik ve Spor Bakanlığı olacak. Batman'daki bir çocuğumuzun rakibi Trabzon'daki Ahmet değil, İstanbul'daki Mehmet değil, Almanya'daki Hans, ABD'deki Corc'tur. Batman'daki Ahmet'im, Mehmet'im bunlardan daha kabiliyetli, daha başarılıdır.''
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım