Eskişehir Tulomsas Avrupaya Lokomotif İhraç Edecek

Eskişehir Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi (TÜLOMSAŞ), General Electric (GE) firması ile Avrupa'ya ihraç edilmek üzere bir adet lokomotif imal etmek için anlaştı.
TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayrı Avcı, "Geçen haziran ayında
TÜLOMSAŞ ve GE firması arasında imzalanan ve imalatına 2012 yılında başlanacak olan 30 lokomotiflik anlaşmaya ek olarak, şirketin GE firması arasında aynı lokomotiflerin değişik bir versiyonunun imalatı için anlaşma imzaladık. Şirketimizde imal edilecek olan bu lokomotif yine söz konusu lisans anlaşması kapsamında üretilecektir. Bu proje ile TÜLOMSAŞ ve GE teknoloji transferi ile çok amaçlı eğitim faaliyetlerini gerçekleştireceklerdir. Aynı zamanda, muhtemel müşterilerin AC/AC tip lokomotiflerin performansını test etmeleri ve yeni nesil lokomotiflerin üstünlüklerini ve avantajlarını görmeleri sağlanacaktır. Avrupa kıtası, Ortadoğu ve Kuzey Afrika için ilgili lokomotiflerin tek (münhasır) üreticisi TÜLOMSAŞ olacak, ilk defa Avrupa'ya lokomotif ihracatı gerçekleştirilecek. Yan sanayie aktarılacak işler sayesinde de önemli istihdam imkanı sağlanacaktır” dedi.
Avcı, “GE ile yapılacak bu stratejik ortaklığımız her iki şirket için yararlı olacak ve TÜLOMSAŞ' ın imajını güçlendirmekte, teknolojik ve ekonomik etkinliğini artırmada yardımcı olacaktır. Bu ortaklık lokomotif imalatı konusunda 100 yılı aşkın deneyime sahip iki şirketi bir araya getirecektir” diye konuştu.
GE Transportation Başkanı ve CEO'su Lorenzo Simonelli ise, sağlam, uzun ömürlü müşteri ilişkilerine ve küresel rekabete önem vererek büyümeye kararlı olduklarını vurgulayarak, “Türkiye'nin hizmet götüreceğimiz piyasalara olan stratejik yakınlığı, ilerlemiş teknolojisi ve üretimdeki yetenekleri sebebiyle bu ülkeye yatırım yapıyoruz. Sonuç olarak ülke ekonomisinin gelişiminde katkı sağlayan bir iş ortağı olmak ve GE' nin köklü deneyimlerini ve küresel yapısını daha da ileriye taşımayı umut ediyoruz.”
GE'nin PowerHaul serisi lokomotifleri GE'nin en son teknoloji ürünü 16 silindir PowerHaul motoruyla çalışmaktadır. GE'nin kullandığı diğer teknolojilerin de katkılarıyla bu yeni motorun mevcut filoların ortalamalarıyla karşılaştırıldığında, PowerHaul lokomotifleri, düşük maliyetli, uzun menzilli operasyonlarda, yüksek çekiş gücü, yüksek nakliye kapasitesi, uzun vadeli kullanım maliyetleri amaçlanarak tasarlanmıştır” şeklinde konuştu.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım