Edirneli Sut Uretici Birligi; Sut Fiyatlarindaki Dalgalanma Sanayicinin Eseri

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, süt fiyatlarındaki dalgalanmaların, sanayicilerin yaptığı bir oyun olduğunu ileri sürdü.

Sanayicilerin verdikleri ihale süreçlerine uymadıklarını ifade eden Suiçmez, söyle devam etti:

“Sanayiciler Şubat-Mart dönemi için süt fiyatlarını 73,5 kuruştan 65 kuruşa düşürülmesi yönünde karar aldılar. Şuanda bu karar henüz netleşmiş değil. Merkez birlikleri düzeyinde toplantılar yapılıyor. Bizde Hayrabolu’da bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz. Ayrıca, Köy Koop ile de istişare halindeyiz. Onlarla da görüşüyoruz.”

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının hayvancılık desteklemelerinin geçen yıla oranla bu yıl 440 milyar lira daha fazla arttırıldığı anımsatan Suiçmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İthal edilen hayvanlardan elde edilecek vergilerin besicilerimizi desteklemede kullanılacağını bizzat Tarım Bakanımız açıkladı. Bu sevindirici bir olay. Sanayicimiz içinde bir destek var burada. Biliyorsunuz 18 bin ton süt tozuna teşvik verildi. Sayın Bakanımız buna 20 bin ton daha ilave yapıldığını açıkladı.”

Sanayicileri anlamakta zorlandıklarını ifade eden Suiçmez, şunları kaydetti:

“Bir taraftan üretimin fazlasını süt tozuna çevirdiklerinde Tarım Bakanlığımız sanayicilere çok ciddi anlamda destek veriyor. Ancak, buna rağmen spekülatif Oyunları yapmaktan geri kalmıyorlar.

Kısaca bizim arzumuz şudur. Süt tozunun ülkemize girmesi engellendi. Bu üretim fazlalığını Bakanlığımız sanayicimize vereceğine, o zaman biz bunu okul sütü programlarında harcayalım. O zaman arz talep dengesi daha rahat rayına oturacaktır.

Sosyal Yardımlaşmada dağıtılan ayni ve nakdi yardımların bir bölümünün, süt ve süt ürünleri olarak dağıtılması taraftarıyız. Ancak bu şekilde üretim arz talep dengesi giderilecek. Hükümet elinden geldiğince destek veriyor. Bu sadece sanayicilerimizin yaptığı bir Oyun. Buna inanmıyoruz. Süt fiyatları düştüğünde o zaman marketlerin raflarındaki sütünde fiyatı düşsün. Ama maalesef marketteki sütün fiyatı düşmüyor. Daha önceleri yaşadık bunu. Buradaki para ne tüketicimize, ne de üreticimize yarıyor. Buradaki fiyat farkları sadece sanayicimize yarıyor.” AA


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım