e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edin

Sayısı gittikçe artan e-ticaret siteleri ile birlikte başta güvenlik sorunları olmak üzere pek çok konuda tüketicinin yaşadığı sıkıntılara her gün yenileri ekleniyor. Pazar hacminin büyük bir hızla büyümesiyle birlikte ön plana çıkan vergi kaçağını önlemek için maliye denetimlerini sıklaştırırken, yetkililer, tüketicileri de belge konusunda uyarıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapanwww.binbirurun.com sahibi Hasan Coşkun, tüketicileri özellikle faturasız mal almamaları konusunda uyarıyor.

Coşkun yaptığı açıklamada özellikle internet ortamında faturasız satılan malların tüketicinin başını ağrıttığına dikkat çekti ve tüketicileri şöyle uyardı: “E-ticaret ülkemizde son yıllarda oldukça yaygınlaştı. Yıllık 15 milyar liraya kadar yükselen bu büyük pazardan pay almak isteyen satıcılar son kullanıcıya faturasız mal satarak haksız rekabete neden oluyorlar.

Durumdan habersiz olan tüketici ise faturasız aldıkları ürünlerde özellikle garanti konusunda sıkıntılar yaşıyor. İnternetten alışveriş yapan tüketicilere, gelecekte sıkıntı yaşamamaları için, yasal yollarla yurda getirilen ve garanti şartları belli olan faturalı ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz.”

Coşkun, ayrıca e-ticaretin belgelenmesi ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını da altını çiziyor…

Kaynak: EkoTrent

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım