Bakırın Fiyatı Ne Olacak.. 24 Şubat 2011

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki ayaklanmaların ekonomik toparlanmayı sekteye uğratacağına dair endişelerle bakır fiyatları, Londra’da geriledi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki ayaklanmaların ekonomik toparlanmayı sekteye uğratacağına dair endişelerle bakır fiyatları, Londra’da bir aydan fazla sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Libya’nın başkenti Trablus’taki gösterilerde yüzlerce kişi hayatını kaybederken Libya lideri Muammer Kaddafi, isyancılarla sonuna kadar mücadele edeceğini açıklamıştı. Ortadoğu’da haftalardır devam eden protestolar, Mısır ve Tunus’ta Devlet Başkanları’nın istifasına yol açmıştı.

MSCI Dünya Endeksi üçüncü gününde gerilerken, 3 ay vadeli bakır, Londra Metal Borsası’nda (LME) yüzde 0.5′lik düşüşle 9,533 dolar/tondan işlem gördü. Fiyatlar, 9,459.75 dolar olarak 28 Ocak’tan beri en düşük seviyeye indi. Mayıs vadeli bakır da New York Comex piyasasında yüzde 0.4 düşüşle 4.344 dolar/lb’den işlem gördü.

LME’de işlem gören 6 ana metalden alüminyum dışında tüm metaller geriledi. Londra’daki RBS Global Banking & Markets’te analist olan Daniel Major, bölgede olan bitenin piyasalarda büyük bir etkisi olduğunu belirtti. Major, en büyük endişenin ise yükselen petrol fiyatları olduğunu sözlerine ekledi.

Nisan vadeli ham petrolün varili Nymex’te 59 cents veya yüzde 0.6 kazançla 96.01 dolar oldu. Avrupa’da sanayi siparişlerinin ve ABD’de ikinci el konut satışlarının düştüğünü göstermesi beklenen veriler öncesinde bakır fiyatları, endüstriyel metallere talebin de azalacağı beklentisiyle geriledi.

3 ay vadeli nikel LME’de yüzde 1.4 düşerek 28,250 dolar/ton olurken, çinko fiyatları ise yüzde 0.2 gerileyerek 2,485 dolar oldu. Kurşun yüzde 0.8′lik düşüşle 2,545 dolardan işlem görürken, kalay yüzde 0.2 düşüşle 31,575 dolar/tona indi. Alüminyum ise yüzde 0.1 kazançla 2,530 dolar/tondan işlem gördü.


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım