Ağaoğlu Enerji Grubunun Hes Projeleri

Son Dakika Ekonomi

- 16:25 | 19 Şubat 2011

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile Gürcistan Enerji Bakanı Aleksander Khetaguri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı törenle, şirketin enerji grubunun ülkede yapacağı 3 hidroelektrik santrali (HES) projesi için hazırlanan protokole imza attı.

Gürcistan’daki Paravani Nehri üzerinde Ağaoğlu Enerji Grubu tarafından yapılacak, yıllık toplam 277 milyon kilowatsaat üretim gerçekleştirecek ve 4 yılda tamamlanacak 3 HES projesi için Batum’da bir otelde Bakan Yıldız ve Acara Özerk Bölgesi Başbakanı Levan Varshalomidze’nin katıldığı törenle, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu ile Gürcistan Enerji Bakanı Khetaguri, protokol imzaladı.

İmza töreninin ardından konuşan Bakan Yıldız, hem üretimde hem de yeni pazarlar oluşturulmasında stratejik bir işbirliği oluşturulduğunu belirterek, "Şu anda Batum’da gerçekten çok ciddi bir değişiklik var ve 2015 yılına hazırlanıyor. Biz de ilişkilerimizi 2012’nin sonunda önemli bir noktaya taşımış olacağız. Gürcistan enerji sektöründe çok önemli ve Türkiye’den gelen yatırımcılarımız, girişimcilerimiz var. HES’lerde ve üretim hatlarında Gürcistan’a önemli bir önemli bir katkı koymayı düşünüyoruz" dedi.

Türkiye’nin enerji politikaları olarak öncelikle yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih ettiğini anlatan Yıldız, şöyle devam etti: "Türkiye’deki bütün yatırımcıların özel sektör eliyle hem yurt içinde hem de yurt dışında büyümesini öneriyor. O yüzden Ağaoğlu Grubu’nu tebrik ediyorum. Gürcistan ile ve diğer komşularımızla enerji sektöründe ve enerji alanında çok farklı işbirliklerimiz var. Artık tamamen pazarı genişleyen ve liberalleşen bir enerji sektöründeyiz. Gürcistan’ın ve Türkiye’nin zaman zaman karşılıklı elektrik ihtiyaçları oluyor. Bunlar karşılanıyor. O yüzden bu tür yatırımcılarımızı hem yurt içinde hem yurt dışında destekliyoruz." -GÜRCİSTAN ENERJİ BAKANI- Gürcistan Enerji Bakanı Khetaguri ise imzası atılan projelerin 4 yılda tamamlanacağını ve teknik altyapılarının tamamlanmasının ardından seneye inşaatların başlayacağını dile getirerek, siyasi partnerleri olan Türkiye ile enerji ortaklığı da yaptıklarını söyledi.

İşbirliklerinin daha da geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Khetaguri, var olan projelerin bitmesini ve yenilerinin başlamasını temenni etti.

-ALİ AĞAOĞLU-

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise dost ve kardeş ülke Gürcistan’a bu yatırımı yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Enerji grubunda başta yenilenebilir enerji konusunda olmak üzere Türkiye’de ciddi yatırımlarımız var. Büyümeye de devam edeceğiz. Bunu komşu ve dost ülke Gürcistan’a da taşımaktan gurur duyuyoruz. Hükümetimizin Türk yatırımcısının önünü açma konusunda istek ve kararlılığı bize gerçekten cesaret veriyor." Bakan Yıldız daha sonra Batum’dan helikopterle ayrılarak Artvin’in Murgul ilçesine geçti.

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım