Wedding Alışveriş Merkezi

İçinde nikah ve düğün salonları da bulunan Yenibosna’daki Kuyumcukent’in perakende yatırımı Wedding World Alışveriş Merkezi, evlenmeye karar veren çiftler için sözden balayına kadar her türlü evlilik alışverişi hizmetini bir arada sunuyor. Büyük oranda faaliyete geçen, tamamı ise bu yılın sonunda açılacak olan alışveriş merkezi, altın ve pırlanta fiyatlarında da piyasaya göre yüzde 25 ile 40 arasında daha uygun olma iddiasını taşıyor.

Evlenecek çiftlere büyük kolaylık

Eminönü ve çevresindeki kuyumcu atölyelerinin taşındığı Kuyumcukent’in, evlilik hazırlıklarına yönelik alışveriş merkezi projesi sürüyor. Wedding World Kuyumcukent’te açılan 100’e yakın kuyumcu, gelinlik, çeyiz, abiye, davetiye, şekerleme, ayakkabı mağazalarının yanı sıra, doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasıyla mobilyadan beyaz eşyaya, tekstilden mutfak eşyasına kadar her türlü evlilik ihtiyacı tek bir yerden karşılanabilecek.

Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada içinde nikah ve düğün salonları olan alışveriş merkezinin Kuyumcukent’in yanı sıra ABD’de bulunduğunu ifade ederek, Kuyumcukent’te yapılan inşaat değişikliklerinin ardından alışveriş merkezinde kiralamalara başladıklarını anlattı.

Merim, Wedding World Kuyumcukent’te 700 bağımsız bölümün yer aldığını belirterek, "Dünyada veTürkiye’de hiç olmayacak bir rakam. Çünkü alışveriş merkezlerinde genellikle 80 ile 120 arasında mağaza bulunuyor. Şu anda dolulukta yüzde 25’leri bulduk. Bir yıl içinde yüzde 55-60’lara çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

Evlilik temalı alışveriş merkezi Wedding World Kuyumcukent’i bir ayda 20 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini bildiren Merim, "biraz nostalji yaptıkları" alışveriş merkezinde, Fatih’teki gelinlikçiler sokağı, büyük mağazaların bulunduğu Nişantaşı sokağı, kozmetikçiler sokağı ile örf ve adetlerin yerine getirilmesi amacıyla birçok ürünün yer aldığı küçük dükkanların olduğu sokakların bulunduğunu anlattı.

Merim, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda şubat başında yapılacak Evlilik Fuarı’yla birlikte sahaya inerek alışveriş merkezinde yer alması istenen sektörlerden temsilcileri Kuyumcukent’e davet edeceklerini bildirdi.

-ALTINI UCUZA ALMA İMKANI-

Kemal Merim, altın fiyatlarındaki yükselişi dikkate alarak evlenecek çiftler ve altın alışverişi yapmak zorunda olanlar için bir kampanya başlattıklarını, "Türkiye’nin en ucuz altını burada" sloganıyla satışa sunulan altın ve pırlantaların, piyasaya göre yüzde 25 ile 40 arasında daha ucuz olduğunu iddia etti. Merim, büyük ilgi gören kampanyanın bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Alışveriş merkezinde yer alan kuyumcu mağazalarının Kuyumcukent’te imalathaneleri de bulunduğunu hatırlatan Merim, "Buradaki kuyumcuların mağazaları da kendi mülkleri, kira dertleri yok. İşletme maliyetleri de çok düşük. O nedenle ürünleri daha uyguna satabiliyorlar" dedi.

-"TÜRKİYE’NİN BÜTÜN ALTIN, TAKI İHTİYACINI BİZ GİDERİYORUZ"-

Takıya meraklı olan Trakyalıların hafta sonları Kuyumcukent’e gelerek alışveriş yaptığını anlatan Merim, "Anadolu’dan gelenler toptana geliyor.

Türkiye’nin bütün altın, takı ihtiyacını biz gideriyoruz. Buradan ABD, Avrupa, Asya ve Arap yarımadasına, özellikle de Dubai’ye, büyük miktarda ihracat yapıyoruz. Kuyumcukent’in oluşmasıyla altın ihracatımızda ciddi bir sıçrama oldu.

İşçilik ve ürün kalitemiz arttı. Avrupalılar zaman zaman tesislerimizi ziyaret ediyor ve tesislerimizden övgüyle bahsediyor" diye konuştu.

Merim, Darphane’nin de bulunduğu Kuyumcukent’te Merkez Bankasının yer satın aldığını, bundan sonra Trakya bölgesinin bütün para trafiğinin buradan yürüyeceğini ifade etti.

Kuyumcukent’i tanıtmak amacıyla "İnci Kampanyası" başlattıklarını bildiren Merim, alışveriş merkezinde 500 lira ve üzeri alışveriş yapan herkese inci seti hediye ettiklerini, 3 haftada binin üzerinde inci dağıttıklarını ve yüzde 20 ziyaretçi artışı sağladıklarını, kampanyanın Anneler Günü’ne kadar devam edeceğini söyledi.

Kuyumcukent’te şu anda düşük kapasite ile çalıştıklarını, 8-10 bin kişinin istihdam edildiğini, atölye ve alışveriş merkezinde doluluk oranının artması ve altın fiyatlarındaki düşüşle istihdamın 40 bini aşacağını ifade eden Merim, yurt dışı hedefleriyle ilgili de şöyle dedi: "Yunanistan, Bulgaristan,Romanya, Türk cumhuriyetleri, Rusya ve Arap yarımadasında yaşayan insanlar düğünlerine çok fazla özen gösterir. Onların düğün alışverişini, altın ve her türlü evlilik ihtiyacını buraya taşımak istiyoruz.

Önümüzdeki yıl o ülkelerden turistleri buraya getirteceğiz. Altyapımız hazır, şu anda çeşitliliği artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Daha sonra o ülkelerde tanıtıma başlayacağız. Yurt dışından ciddi anlamda müşteri bekliyoruz." Kemal Merim, haftada 8-10 nikahın kıyıldığı Kuyumcukent’te, nikahların ardından kokteyl ya da yemek de verilebildiğini, 42 liralık menüyü tercih eden çiftlere Kartepe Green Park Otel’de 2 gece 3 günlük balayı paketi hediye ettiklerini, yaz dönemi için de sahil bölgesindeki bir otelle anlaşma yapacaklarını söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım