Mısırla ticaret durma aşamasına geldi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Mısır ve Tunus’taki olaylar nedeniyle ticaretin o ülkelerle neredeyse donmuş durumda olduğunu söyledi.

‘Mısır ve Tunus’la ticaret dondu, yatırımcı tedirgin’

EKONOMİ SERVİSİ

Son günlerde meydana gelen toplumsal olayların Türk işadamlarının buralarla gerçekleştirdikleri işlerini etkilediğine işaret eden Meral, şöyle konuştu:

‘Değişiklikten korkmuyoruz’
“Şu anda ticaret o ülkelerle neredeyse donmuş durumda. O ülkelerin alıcıları, mal ithal etmekte tedirgin davranıyorlar. Çoğunlukla devlet bankaları, para transferlerini geçici olarak biraz ağırlaştırmış durumdalar. Gümrüklerdeki durumlardan, nakliye güvenliğinden, depolamalardan tam emin değiller.”
Mısır ve Tunus’taki olayların durulmasından sonra ötelenmiş taleple birlikte yılın ikinci yarısından sonra Türkiye ile ticaretlerinin daha canlanarak telafi edileceğine inandıklarını dile getiren Meral, “Oralarda yeni yönetimlerle, daha liberal, daha toplumun tabanına yayılmış yönetimlerle bundan sonra ticari ve ekonomik ilişkilerin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu ülkelerde olabilecek bütün değişiklikler, bundan sonra siyasi anlamda Türkiye’nin lehine olabilecek değişikliklerdir. Bundan dolayı korkmuyoruz” diye konuştu.
Meral, Mısır’da yatırımları bulunan Türk firmalarının 50 binden fazla Mısırlıyı istihdam ettiğini vurgulayarak, “Onlar bu yatırımların kendilerine değer sağladığının farkındalar. Türk yatırımlarının başta Mısır olmak üzere oralara süreceğini düşünüyoruz. Şu anda yatırımlar için herhangi bir tehlike ya da endişe yok” dedi.

Şimşek: Olumsuz etkiler görebiliriz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Wall Street Journal’da yayımlanan haberde, Ortadoğu gelişmeleri ile ilgili olarak Türkiye’nin, ihracatının yüzde 20’sini yaptığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da daha geniş bir istikrarsızlık dalgasının, Türkiye için bazı olumsuz etkilerinin olabileceğini söyledi.
Tunus ve Mısır’da tecrübeler ile Türkiye arasında herhangi bir parallelik yapmanın yanlış olacağını söyleyen Şimşek, Türkiye’de yoksulluğun ortadan kaldırılmasında büyük bir ilerleme sağlandığını söyledi.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım