Koç Holding En büyük Firma Seçildi

Koç Holding, Dinar Standard firmasının geleneksel İslam ülkelerinin En Büyük 100 Firması sıralamasında, hisseleri serbestçe alınıp satılabilen en büyük firma ilan edildi

ANKARA ANKA

Listede birinciliği bir kamu kuruluşu sayılan Saudi Aramco, 2009 yılında sağladığı 182 milyar dolarlık gelirle elde etti, genel listede Koç Holding, önündeki 9 kamu kuruluşunun ardından 10’uncu en büyükşirket oldu.
Genel listede 10’uncu, özel kuruluş listesinde 1’inci Koç Holding’in elektronik, otomotiv, enerji, finansve perakende devi olduğunu, bu özelliğiyle hisseleri kamuya açık olarak alınıp satılabilen en büyük şirket konumunda bulunduğunu bildirdi. Koç Holding’i 100’lük listede 11’inci sıradaki Suudi Arabistan’ın SABIC (kimya) ve 13’üncü sıradaki Saudi Telekom Company izliyor
Dinar Standard’dan yapılan açıklamada, "Türk firmaları İslam Teşkilatı Konferansı ekonomileri için bir gösterge oluşturmaya devam ediyor" denildi.

BİM büyüyenler arasında
Listede BİM en hızlı gelir artışı sağlayan firmalar arasında yer aldı. Listedeki diğer Türk firmaları ve sıraları ise şöyle: Sabancı Holding (16), Yıldız Holding/Ülker (18), İşbank (19), Ziraat Bank (24), Akbank(31), Doğan Holding (35), Turkcell (40), Enka Holding (45), Doğuş Holding (47), Halkbank (48),Vakıfbank (51), THY (56), EÜAŞ (64), BİM Birleşik Mağazalar (77), Erdemir (79), Selçuk Ecza Deposu (83), Eczacıbaşı Holding (88), Vestel (90), Ciner Grup (98).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım