İnegöl'ün tanıtım projesi

İNEGÖL’ÜN TANITIMI İÇİN PROJE GELİŞTİRİLDİ

İnegöl Belediyesi Kent Müzesinin hizmet standartlarını yükseltmek amacıyla 432 bin TL’lik bir proje hazırladı. Projeyi Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansına (BEBKA) sunarak yüzde 75’lik bir destek almak istediklerini kaydeden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Projenin İnegöl’e katkısının çok büyük olacağını söyledi.

Proje Koordinatörü Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram ile birlikte proje ile ilgili basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından ‘Sanayi ve turizmde rekabet gücünün artırılması mali destek programı’ konu başlığında açılan destek programına proje göndereceklerini belirterek, “Projemizin adı İnegöl Kent Müzesi’nin hizmet standartlarının yükseltilmesi yoluyla yöreye özgü, tarihsel ve kültürel mirasın ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtılmasıdır. Öncelik alanımız bölgeye özgü turizm çeşitlerinin geliştirilmesi, etkin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi ve sektördeki hizmet kalitesinin artırılması yoluyla, mevcut turizm potansiyelinin en üst seviyede değerlendirilmesidir” dedi.

Projenin Uygulama Süresi 12 Ay Ve Proje Bedeli Yaklaşık 432 Bin TL

Projenin uygulama süresinin 12 ay ve proje bedelinin yaklaşık 432 Bin TL olduğunu bildiren Aktaş, “Projenin kabul edilmesi durumunda bu bedelin % 75’i BEBKA tarafından karşılanacaktır. Projedeki genel amacımız; turizm sektöründe katma değerin ve bölgesel ölçekteki turizm rekabet gücümüzün artırılmasıdır. Projenin kabul edilmesi durumunda uygulama boyutunda bazı iştirakçilerle birlikte projeyi gerçekleştireceğiz. Proje koordinatörlüğüne getirdiğimiz Belediye Meclis Üyemiz Nedim Bayram başkanlığında oluşturulacak koordinasyon kurulu; projenin kabul edilmesi durumunda; 12 ay süresince takip edecek ve uygulayacaktır” dedi.

Projenin İnegöl’e Katkısı Büyük Olacak

Projenin kabul edilmesi durumunda projenin İnegöl’e katkısı ve kazanımının büyük olacağını savunan Başkan Aktaş, “İnegöl Kent Müzesi’ne engelli asansör cihazı alımı, 20 adet, dört dilde yayın yapabilecek, kulaklıklı dijital Kent Müzesi rehberi, Türkçe-İngilizce İnegöl kent Müzesi Web Sitesi, Türkçe-İngilizce; İnegöl kent Müzesini tanıtım broşürü, (10 Bin adet), İnegöl Kent Müzesi, belgesel film çekimi ve çoğaltılması (10 Bin adet), Çekilen belgeselin, 2 ulusal ve 50 bölgesel kanalda yayınlatılması, 6 büyük şehirde, toplam 350 adet bilboardta İnegöl’ün tanıtımının yapılması, Kent Müzesince derlenen, İnegöl Yöresi Halk Oyunları ve Halk Türküleri CD’sinin çoğaltılması (10 Bin adet), 300 kişilik bir turist kafilesinin, İnegöl’ün tarihi ve turistik yerlerinin gezdirilerek, İnegöl’ün tanıtımının yapılması sağlanacak” diye konuştu.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım