İlaç sektöründe işten cıkarmalar

Novartis Türkiye Ülke Başkanı Güldem Berkman, orijinal ilaçlardaki ortalama yüzde 30’luk fiyat düşüşünün cirolarda önemli gerilemeye neden olduğu ilaç sektöründe son bir yılda yaklaşık 2 bin kişinin işten çıkarıldığını vurguladı

Berkman, bu olumsuzluğun yansımalarının yerli firmalarda daha fazla hissedilmeye devam edileceğini, sektörde birleşme-satın alma ve işten çıkarmaların görülebileceğini söyledi.
Berkman, Türkiye’de tüm ürün gruplarında toplam pazar payı yüzde 8 olan ve ciro bazında pazar lideri konumunda olan Novartis’in hedefinin pazara yeni süreceği ürünlerle 2011 cirosunu geçen yılki 800 milyon dolar seviyesinde korumak olduğunu söyledi.
Hükümetin ilaç sektöründe fiyatları düşüren düzenlemesiyle, şirketler için önemli ciro kayıpları gözlendiğini vurgulayan Berkman, “İlaç fiyatlarında gidilen ilk indirimde orijinal ilaçlar ortalama yüzde 15-20, jenerik ilaçlar da yüzde 5-10 civarı düştü. Yapılan ikinci indirimde de herkes için yüzde 9.5 daha düştü. Çözüm, fiyatı düşürmek değil, kutu sayısı ile bunu nasıl çözebiliriz de” diye konuştu.
Güldem Berkman, yerli firmaların mevcut duruma dayanma gücünün daha sınırlı olduğunu dile getirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım